Vähem kui kaks nädalat Maamessini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Traditsiooniliselt kuulutatakse maamessinädal Maanädalaks, mille käigus loovutab Tartu linnapea sümboolselt võimu põllumeestele.

Kolm päeva enne Maamessi ametlikku avamist, 18. aprillil avatakse Tartus Maanädal. Mullu Küüni tänaval toimunud traktorite paraadi asemel toimub sedapuhku kogu tegevus raekoja platsil, kus linnapea Urmas Klaas annab kell 12 sümboolselt võimu põllumeeste kätte. Pärast saab jälgida haruldast spordiala slackline – kahe traktori vahele tõmmatakse 18meetrine lint, millel selle spordiala Eesti parim, Jaan Roose, teeb trikke.

Samuti toimuvad teised messitegevused, millest võivad osa võtta kõik pealtvaatajad. Muu hulgas on linnarahvas oodatud pannkooke sööma.

Otseülekanne Postimehe vahendusel

Maamess on Postimehe Maa Elu kajastusel olnud pildis juba sügisest saati. Messi esimesel päeval, 21. aprillil saab aga messi jälgida ka Postimehe otseülekande vahendusel, mis algab enne südapäeva ning kestab õhtuni. Otseülekandes on võimalik jälgida Maamessi ametlikku avamist, nooraednike ja raiemeeste võistlusi ning saab ülevaate kõigest messil toimuvast.

Maamessile kondimootori jõul

Ilmad muutuvad üha kevadisemaks ja miks mitte tulla Maamessile jalgrattaga. Selle tarvis pannakse Maamessi ajaks Tartus käima jalgrattalaenutus – olenemata ratta võtmis- või tagastamisajast on rattarendi päevahind viis eurot. Jalgrattaid saab rentida ja tagastada Tartu turuhoone juures ning Maamessi linnapoolse sissepääsu lähedal.

Kohtumiseni Maamessil 21.–23. aprillil!

www.maamess.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles