Üks võimalusi – Hiiumaa Ametikool

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiumaa Ametikooli täiendusõpppe juht Jane Üksik.
Hiiumaa Ametikooli täiendusõpppe juht Jane Üksik. Foto: Erakogu

Hiiumaa Ametikool paistab silma mitmete huvitavate koolituste poolest. Siin saab õppida aiandust, ehitust, kalandust, metsandust, põllumajandust ja loomakasvatust, majutust ja toitlustust, seega kõike, mida on ühel maal tegutseval või maale elama minna soovival inimesel vaja.

Jane Üksik, Hiiumaa Ametikooli täiendusõppe juht, millised lühikesed avalikud koolitused on teil kõige populaarsemad?

Hiiumaa Ametikool pakub väga mitmekülgseid koolitusvõimalusi. Täienduskoolitused lähtuvad meie kooli põhierialadest, nagu florist, maastikuehitaja, väikesadama spetsialist, puit- ja kiviehitiste restauraator jt, aga ka kogukonna ja tööandjate vajadustest. Toimub nii tasulisi kui ka tasuta kursuseid. Tasuta kursuste korral on reeglina tegu mõne riikliku rahastusprogrammi või koolipoolse projektitaotlusega. Praegu on avatud registreerimine näiteks 7.–8. aprillil algavale teeninduskoolitusele ning samuti aprillis algavale rannikualade turismi ja sihtkoha arendamise koolitusele. Lisainfot leiab kooli kodulehelt www.hak.edu.ee.

Kellele need täiendkursused eelkõige mõeldud on ja millest sõltub koolituse hind, sest mõned kursused on ka tasulised?

Tasuliste koolituste hind sõltub väga paljudest üksikasjadest: õppevahenditest, koolitaja tasust, ettevalmistuse perioodist, ruumidest jpm. Tänapäeval ei ole vanus kutsekoolides õppimisel enam määrav, kõrvuti õpivad nii 17- kui 70aastased. Just lühikursused võivad vanemaealistele anda julguse ja tõuke õppida uut eriala, millest võib kujuneda kas uus hobi või lausa täiesti uus amet.

Milline on olnud kõige eksootilisem või erilisem kursus, mida olete korraldanud, ja milliste koolituste järele on kõige suurem nõudlus?

Hiiumaa Ametikoolis on läbi aastate olnud populaarsemad nii aianduse kui ka restaureerimise kursused, nt stukkdekoori, savikrohvi, rookatuste ehitamise kursused, ka mahetootjale mõeldud koolitused. Ettevõtjatele pakume igal aastal töökeskkonnaspetsialisti täienduskoolitusi. Hiiumaa ametikool korraldab juba mitmendat aastat ka väikelaevajuhi väljaõpet, koostöös Eesti Kalurite Liiduga viime sellest aastast alates taas läbi rannakalurite kutseeksamiks ettevalmistavaid kursuseid.

Kõikidel erialakoolitustel säilib ka edaspidi füüsilise isiku tulumaksutagastuse võimalus. Hiiumaa Ametikooli kursustele on õppima oodatud kõik huvilised üle Eesti! Soodne õpilaskodu ja ajalooline Suuremõisa mõisakompleks teevad siin õppimise veelgi meeldivamaks ja meeldejäävaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles