Pronks-lutiklille seemneist pressitud õli on Aasias kasutatud õli- ja aroomilampides, laki, linoleumi, immutatud õlipaberi ja veekindla riide jpm valmistamisel, hästi sobib see ka toiduõliks.
Kui hakkate lutiklille taimi märtsis või aprilli alguses ette kasvatama, siis arvestage, et peenikest seemet ei tarvitse külvikastis mullaga katta, vajutage see vastu niisket mulda. Jälgige, et külv kuivale ei jääks, tõusmeid peaks nägema 7–10 päeva pärast. Peenrale saab pronks-lutiklilled istutada pärast öökülmaohu möödumist, taimede vaheks jätke 25–30 sentimeetrit. Pronkslehti võite kasvatada ka rõdul või terrassil potis, kuhu mahub umbes viis liitrit mulda. Pronks-lutiklillele meeldib sõmer, toitainerikas ja parasniiske muld. Ärge laske sel kunagi läbi kuivada.
Peenral katke taimed alguses kattelooriga. Juulis ja augustis võiks pronks-lutiklilli kastes kosutada sõnnikuleotisega või multšige taimede ümbrus umbes viie sentimeetri paksuse muruhakke kihiga. Lehti võib võtma hakata siis, kui taim on vähemalt 20 sentimeetrit kõrge.
Looduslikult kasvavad lutiklilled kuni pooleteise meetri kõrguseks, meil võivad kõrgemad sordid peenral sirguda 60 –100 sentimeetri pikkuseks. Pronksleht haruneb paremini, kui ettekasvatatavalt taimelt latv ära näpistada, ka hilisema lehtede võtmise vastu pole taimedel midagi. Sügisel tasub ka pronks-lutiklille lehti natuke kuivatada või sügavkülma panna.
Maitsetaimena on pronks-lutiklill meil alles üsna avastamata ja nii kirjeldataksegi tema maitset tihti tuttavamate maitsete kaudu: selles segunevad vürtsikus ja magusus, tunneks nagu natuke basiilikut, melissi, münti, aniisi, kaneeli, lagritsat, tsitruselisi, koriandrit ... Taime lehtede, varte ja seemnetega maitsestatakse puu- ja köögiviljasalateid, hautisi, hoidiseid, äädikat, kastmeid, sushi't, muna-, riisi-, nuudli-, kala- ja liharoogi. Pronks-lutiklille maitsega tuleb ehk natuke harjuda ja seda algul tagasihoidlikumalt kasutada.