Nõndasamuti nagu Mulgi krõpsude pakid on Eestis laiemalt levima hakanud, on ka tootmine kõvasti tuure kogunud. Kui pikka aega käis köögiviljade lõikumine ja frittimine suuresti käsitsi ning pereliikmete abiga, siis möödunud suve lõpus jõudis tehasesse poolautomaatne tootmisliin, mille fritter mahutab 500 liitrit päevalilleõli.
Seega võib senise 1500 kilo asemel kuus köögivilju lõikuda suisa kümme korda enam.
„Eks teiste tootjate krõpsud on meile ikka konkurendid, sest teeme samuti kartulikrõpse, aga need on eestimaist päritolu ja päris kartulist,” kinnitab Palu ning lisab, et tagasiside on olnud positiivne. „Isegi jõulutellimusi on, Viljandi ettevõtted on krõpse kingipakkidesse tahtnud. Rõõmu teeb, et just kohalik inimene on tooted hästi omaks võtnud.”
Lisaks frititud krõpsudele hakkas osaühing Mulgi Krõpsud tootma hapukapsast tervisekrõpse, mis õliga üldse kokku ei puutu. Neid toodetakse aga praegu vähem kui teisi krõpse.
Ettevõttel on mõistagi plaanis edasi areneda.
„Erlis Schönberg, Tallinna Vana Villemi pubi peakokk, on kunagine Karksi-Nuia poiss, temaga koostöös plaanime uue aasta alguses välja tulla kiirsuppidega,” annab Palu teada.
Pakisupid seetõttu, et krõpsuteost jääb üle palju pudi, mida krõpsupakki ei panda, kuid see on samuti juba maitseainetega segunenud ja päris hea mekkida. „Peet, kaalikas ja porgand on ka superhead maitseained ja punase peediga on hea teha kala – peet teeb kala hästi ilusaks,” jutustab Palu ja lisab, et tema elukaaslase Maarja Vildo juhatatavas söögikohas Tantsivad Mulgid teeb kokk näiteks kasuka punase peedi krõpsudega. „Peet saab pehmuse tagasi, kui hapukoore sisse imab. Värv tuleb samuti tagasi.”
Esimesed kiirsupid tulevad meeste sõnul välja ilmselt aasta esimestel kuudel. „Hakkame tegema nelja sorti suppi ja 30grammistes pakkides. Nagu ikka – valad kuuma vee peale, lased paar minutit seista ja ongi valmis,” räägib Palu ning märgib, et kindlasti saab suppide seas olema punase peedi borš, kus üks koostisaine on hapukapsas.
Nii ongi Mulgi Krõpsud pooleteise aastaga kahe mehe igapäevatööks saanud. „Muudkui sõidan hommikul Tartust Viljandisse ja õhtul tagasi. Indrek sõidab täpselt samamoodi tehase vahet,” tõdeb Ronni Neissaar, kuid lisab, et selle kõige kõrval on hea saada positiivset tagasisidet, mis tõendab veel kord, et ollakse õigel teel.