Viiratsi Saeveski investeerib 10 miljonit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiratsi saeveski tänavu valminud laoplats.
Viiratsi saeveski tänavu valminud laoplats. Foto: Nordwood

AS Viiratsi Saeveski investeerib 10 miljonit eurot saematerjali tootmise suurendamisse. Investeeringu tulemusena on Viiratsi Saeveskis võimalik töödelda senisest suurema läbimõõduga palke.

Tootmisvõimsus kahekordistub, mis lubab töödelda kuni 200 000 kuupmeetrit saematerjali aastas. Tooraine piiratud kättesaadavust arvestades on lähiaastate planeeritav toodangumaht 160 000 kuupomeetrit aastas.

Esimeses etapis 2015. aastal investeeriti palkide sorteerimisliini ja laoplatsidesse. Investeeringu teises etapis 2016. aastal toimub saematerjali sorteerimisliini ümberehitus ning 2017. aastal valmivad jämepalgi saagimisliin ja täiendavad saematerjali kuivatid.

Viiratsi Saeveski kasutab Nordwoodi kaubamärki, seda koos samasse kontserni kuuluvate aktsiaseltsidega Aegviidu Puit ja Viru-Nigula Saeveski, ühine kaubamärk. Toodangumahult  on Nordwood Eesti suuruselt teine saematerjali tootja. Toodetud saematerjal leiab kasutamist Eestis ja ka eksportturgudel nii ehituses kui toorainena puidutööstustes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles