34 päevaga tuvastati 262 katkusiga

Peeter Raidla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Ehkki sigade Aafrika katku diagnoosimine ei ületa juba pikemat aega suurte meediakanalite infokünnist, väärivad enamasti just jahimehed oma leidudega siiski äramärkimist. Näiteks perioodil 27. oktoobrist 30. novembrini diagnoositi Aafrika katk koguni 262 metsseal.

27. oktoobrist 2. novembrini diagnoositi sigade Aafrika katk 45 metsseal, kes kütiti või leiti juba lõpnuna. Maakondadest pakkusid leide Tartumaa, Lääne-Virumaa, Põlvamaa, Võrumaa, Viljandimaa, Järvamaa ja Valgamaa.

3. novembrist 9 novembrini diagnoositi Aafrika katk 46 metsseal, kes kütiti või leiti Valgamaal, Põlvamaal, Viljandimaal, Võrumaal, Jõgevamaal, Järvamaal ja Tartumaal.

9. novembril tuvasti Aafrika katk Ida-Virumaal leitud kahel metsseal, 13. novembriul Raplamaal ühel kütitud metsseal ja 16. novembril Lääne-Virumaal ühel kütitud metsseal. Lisaks jääb sisuliselt sama perioodi, 10.-16- novembri sisse veel tervelt 43 sigade Aafrika katku leidu Valgamaal, Põlvamaal, Jõrgevamaa, Tartumaal, Järvamaal, Lääne-Virumaal, Pärnumaal ja Viljandimaal.

Ajavahemikul 17-23. novembrini diagnoositi Aafrika katk 50 metsseal, kusjuures leide pakkusid juba tuntud piirkonnad: Järvamaa, Põlvamaa, Tartumaa, Pärnumaa, Võrumaa, Valgamaa, Lääne-Virumaa, Viljandimaa ja Jõgevamaa.

Novembri viimasel nädalal, 24.-30. novembrini diagnoositi sigade Aafrika katk aga juba 74 metsseal ning taas pakkusid leide Järvamaa, Põlvamaa, Tartumaa, Võrumaa, Ida-Virumaa, Pärnumaa ja Valgamaa, Lääne-Virumaa, Jõgevamaa ja Viljandimaa.

Siinkohal tasub veel meelde tuletada, et jahimeeste ette tänavusel jahihooajal püstitatud eesmärgist küttida 29608 metssiga oli 1. novembriks lastud 15 361 metssiga, millele tuleb lisada 965 hukkunud leitud ja 6 hukatud looma. Maa Elu trükkimineku ajaks ei olnud novembri küttimisandmed veel laekunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles