Viljakasvataja: jutt piimatootmise kehvast seisust on silmakirjalik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljapõld. Foto on illustreeriv.
Viljapõld. Foto on illustreeriv. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Viljakasvataja Aare Viira jäi riigimaa rendioksjonil alla mitu korda suuremaid pakkumisi teinud piimakarjakasvatajale Kuivajõe Farmer. «Jutt piimatootmise kehvast seisust, hinnalangusest ja selle kompenseerimisest on silmakirjalik,» põrutas Viira.

Kui siiani oli Viiral sõlmitud riigiga maa ajutise kasutuse leping ja ta tasus vaid maamaksu, otsustas riik sel aastal põllumaad enampakkumisele panna, vahendab Äripäev. Ta helistas maa-ametile ja sai vastuseks: «Maa-amet taotleb Kõue vallast riigi maid riigiomandisse põhimõttel, et suuremad, paremad ja ligipääsetavamad põllumaad on atraktiivsemad kaugemalt tulevatele põlluharijatele.»

Viljakasvatajaid ärritava Kuivajõe Farmeri juht Urmas Põlluaas leppis aastaid tagasi kohalikega kokku, et tema kasutuses maatükkidele Habaja kandis silma peale ei panda. Läks teisiti, kuid Põlluaas nimetab kogetut väärt õppetunniks.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles