EL on valmis maksma 3000 tonni puu- ja köögivilja koristamata jätmise eest

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapsapõld.
Kapsapõld. Foto: Henn Soodla

Eesti puu- ja köögiviljakasvatajatel on võimalik taotleda Euroopa Liidu finantsabi kokku kuni 3000 tonni puu- ja köögivilja turult kõrvaldamise, toorelt koristamise või koristamata jätmise eest.

Määruse Euroopa Liidu erakorralise abi jagamise kohta Venemaa-poolse EL toiduainete sisseveo keelust tulenevate kahjude osaliseks hüvitamiseks allkirjastas maaeluminister Urmas Kruuse täna.

Erakorraline abimeede on käigus 5. oktoobrist kuni 30. juunini või kuni 3000 tonni suuruse koguse täitumiseni, teatas maaeluministeerium.

Abi saavad taotleda järgmiste puu- ja köögiviljade kasvatajad: porgand, peakapsas, lill- ja spargelkapsas, seened (perekonnast Agaricus), tomat, kurk (sh kornišonid), vaarikas, must sõstar, punane sõstar, valge sõstar, karusmari, jõhvikad, mustikad, pohlad, ploomid, õunad ja pirnid.

Kahju hüvitamist soovivad puu- ja köögiviljakasvatajad peavad sellest teavitama põllumajandusameti taimetervise ja aianduse osakonda, kes kontrollib olukorda kohapeal. Seejärel tuleb toetuse taotlus esitada põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametile. Toetus makstakse välja hiljemalt järgmise aasta 30. septembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles