Eesti piimatöötlejad saavad sammu võrra Hiina turule lähemale

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehm
Lehm Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Homme saabuvad Eestisse ametlikule visiidile neli Hiina Rahvavabariigi inspektorit, et hinnata riikliku järelevalve korraldust Eesti piimakäitlemisettevõtetes. Tegu on osaga Eesti ettevõtete tunnustamisprotsessist, et avada ekspordivõimalus Hiina.

Visiidi käigus tutvuvad Hiina inspektorid järelevalve üldise korraldusega veterinaar- ja toiduametis, VTA kohalikes asutustes ning Veterinaar- ja Toidulaboratooriumiga. Külastatakse kolme piimatöötlemisettevõtet ja üht piimafarmi.

«Tegu on juba kaks aastat kestnud tunnustamisprotsessiga, kus Veterinaar- ja Toiduamet on seni kirjalikult edastanud mahukaid ülevaateid valdkonna seadusandlusest, järelevalve korraldusest ning selle tulemustest,» ütles Veterinaar- ja Toiduameti peadirektor Ago Pärtel pressiteates. «Kui läbime inspekteerimise edukalt, oleme jõudnud lähemale veterinaarsertifikaatide kooskõlastamisele ja Hiina turu avanemisele Eesti piimatöötlejatele.»

Jaanuaris külastas Eestit Hiina Rahvavabariigi asepõllumajandusminister Niu Dun, kellega koos allkirjastati Eesti ja Hiina põllumajandusministeeriumide vaheline koostöölepe. Eesti toidutootjad soovivad Hiina turule viia eelkõige piima-, liha- ja kalatooteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles