HKScan hakkab linnuliha eksportima Hong Kongi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduettevõte HKScan Estonia juhatuse esimees Teet Soorm.
Toiduettevõte HKScan Estonia juhatuse esimees Teet Soorm. Foto: Andres Haabu

Eesti suurim toiduainetööstuse ettevõte HKScan Estonia sai loa Hiina Rahvavabariigi Hong Kongi erihalduspiirkonna toidu- ja keskkonnahügieeni ametilt hakata Eestis toodetud jahutatud ja külmutatud linnuliha eksportima Hong Kongi.

«Plaanime alustada eksportimist küll esialgu töötlemata kanavarvaste ja -tiibadega, kuid tulevikus on ka plaanis laiendada müüki lisaväärtusega toodetele,» ütles HKScan Estonia juhatuse esimees Teet Soorm pressiteate vahendusel.

«Siinkohal tuleb rõhutada Hong Kongi vastavate ametite poolset protsessi põhjalikkust, mis võttis aega keskeltläbi poolteist aastat,» ütles veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel.

Lisaks linnuliha eksportimisele, on HKScan Estonia andnud sisse ka taotluse sealiha eksportimiseks Hong Kongi, millele veel oodatakse vastust. Hong Kongi turg on HKScan Estonia jaoks esimene etapp sisenemaks Aasia turule, kust edasi plaanitakse vaadata teiste Aasia turgude poole.

HKScan Grupp avab veel sel aastal kohaliku müügiettevõtte Hong Kongis, mis on strateegiline otsus ekspordi arendamiseks. Hong Kongi müügifirma hakkab plaanide järgi tulevikus vastutama turunduse ja klienditeeninduse eest ka teistes Kaug-Ida riikides.

 HKScan toodab, turustab ja müüb sea- veise-, linnu- ja lambaliha, töödeldud liha ning valmistoite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles