Valitsus ei andnud põllumeestele 2,8 miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehmad.
Lehmad. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Valitsus arutas täna põllumajanduse toetamise erakorralisi meetmeid, kuid põllumeestele täiendava 2,8 miljoni eraldamise otsust ei teinud.

«Valitsus arutas neljapäeval põllumajanduse toetamise erakorralisi meetmeid. Otsusele, ehk selleni, kas võimaldada lisaks 2,8 miljonit eurot - ei jõutud,» ütles põllumajandusminister Ivari Padar sotsiaalmeedia vahendusel.

«On veel variant, et peaminister kutsub kella kolmeks kokku kabinetinõupidamise, see jäi praegu veel õhku. Aga jah, seni seda otsust ei ole,» lisas minister BNSile.

«Küll jäi kõrva reformierakondlasest kolleegi tõdemus, et kohtumistel Kagu-Eestis on põllumehed avaldanud arvamust, et milleks abiraha, elu ju niigi normaalne ja neil on lausa häbi lisatoetusi vastu võtta,» sõnas Padar.

Tema sõnul on peamine küsimus selles, kus kohast raha võtta. Põllumajandusministeeriumi hinnangul peaks seda tehtama valitsuse reservist; samas on sellele vastu rahandusministeerium, sest raha ei ole.

«Eesti peab 31. märtsiks andma Euroopa Komisjonile teada, kas Eesti annab tootjatele erakorralist piimaabi või mitte.»

Ministri sõnul on Euroopa Liit andnud neljale liikmesriigile võimaluse anda erakorralist abi - Eestile, Lätile, Leedule ja Soomele. Leedu ja Läti on otsustanud oma tootjaid abistada kumbki umbes 8 miljoni euro ulatuses ja Soome 13 miljoni euro ulatuses.

Kui praegune valitsus erakorralise abi andmist ei otsusta, on võimalus, et peale valimisi kokku tulev valitsus võiks veel jõuda enne tähtaega toetamisotsuse ära teha, lisas Padar.

Põllumajandusministeerium saatis veebruari alguses rahandusministeeriumile taotluse täiendava 2,8 miljoni maksmiseks piimatootjatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles