Põllumajandustootjad: riigi ja ELi abita jääb piimasektoris tööta 400 inimest

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehmad laudas.
Lehmad laudas. Foto: Arvet Mägi

Prognoosi kohaselt jääks Euroopa kriisifondi ja Eesti riigi poolse abita piimakarjade likvideerimise tõttu lähikuudel tööta kuni 400 inimest, teatas Eesti Põllumeeste Keskliit (EPK).

Piimatootjad on pärast Venemaa impordikeelu kehtestamist teeninud igas kuus üle nelja miljoni euro kahjumit, kokku ligi 25 miljonit eurot, teatas EPK. See on keskliidu teatel tekitanud olukorra, kus paljud talud ja ettevõtted kaaluvad tootmise lõpetamist.

Eelmise aasta teisel poolel vähenes piimalehmade arv 4000 pea võrra. «Aasta alguses tootjate hulgas korraldatud küsitlus näitas, et vastanutest 25 loomapidajat on tootmist lõpetamas, mis tähendab, et tapamajja võidakse saata veel ligi 4000 lehma,» ütles EPK juhatuse esimees Kalev Kreegipuu.

EPK teatel aitab Euroopa Komisjoni otsus eraldada Eesti piimatootjatele kriisiabi 6,9 miljonit eurot olukorda leevendada, samuti oleks märkimisväärselt abi sellest, et Eesti valitsus otsustaks toetada põllumehi ka omalt poolt.

Üleeile tegi põllumajandusminister Ivari Padar valitsusele ettepaneku anda piimatootjatele täiendavalt 2,8 miljonit eurot erakorralist abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles