Selgus Eesti parim taimekasvataja

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kombainide töödemonstratsioon Voore Farmi põllul.
Kombainide töödemonstratsioon Voore Farmi põllul. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Maaelu Edendamise Sihtasutus (MES) andis eile õhtul esimest korda välja parima taimekasvataja aunimetuse, mille sai Margus Lepp OÜst Voore Farm. 

«Margus Lepp on sel aastal taimekasvatuses silma paistnud eriti hea saagikusega, osalenud viljelusvõistlustel ja teinud koostööd teadusasutustega,»  kommenteeris MESi juhatuse esimees Raul Rosenberg.  

Augustis külastatud kaheksa kandidaadi hulgast valis komisjon võitja, kes kuulutati välja eile õhtul Harjumaal Laitse Graniitvillas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) lõikuspeol.

Aunimetuse saaja selgitas välja komisjon, kuhu kuuluvad MESi juhatuse liige, põllumajandusministeeriumi esindaja, viljelusvõistluste korraldaja esindaja, Eesti Taimekasvatuse Instituudi esindaja, Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi esindaja ja EPKK esindaja.

Parima taimekasvataja aunimetusega kaasneb Tauno Kangro skulptuur «Kalevipoeg viljavihuga». 

MES andis lõikuspeol üle ka parima maamajanduseriala õpetaja aunimetuse, mille sai Marika Oeselg Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist ning parimate maamajanduseriala õpilaste aunimetused, mille said Pille-Riin Reinaus Järvamaa kutsehariduskeskusest ja Johannes Toom Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist. EPKK eripreemia pikaajalise ja tulemusliku õpetajatöö eest pälvis Ene Külanurm Põltsamaa ametikoolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles