Padar: metsloomade kasutamine rändtsirkuses tuleks keelustada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsirkusetuur.
Tsirkusetuur. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Põllumajandusministeeriumis on kavandamisel muudatused loomakaitse seaduses, millega soovitakse keelustada suurte kaslaste, elevantide ja ahvide kasutamine rändtsirkustes.

«Metsloomade koht ei ole tsirkuses ja seepärast toetan nende kasutamise piiramist. Alustame seadusemuudatustega, mis keelustaks rändtsirkustes näiteks suurte kaslaste, elevantide ja ahvide kasutamise,» ütles põllumajandusminister Ivari Padar BNS-ile. «Lõpliku otsuse peab langetama riigikogu, kuid leian, et nende loomade kasutamine rändtsirkustes peaks jääma minevikku,» lisas Padar.

Minister Ivari Padar kohtus eelmisel nädalal loomakaitsjate esindajatega, et arutada loomade heaoluga seotud küsimusi karusloomakasvatustes ja tsirkustes.

Põllumajandusministeerium valmistab loomakaitse seaduse muudatuse ette koostöös  teadlastega ning siis täpsustatakse ka konkreetsed loomaliigid, kellele keeld laieneb. Ettevalmistamisel on ka karusloomade pidamisele esitatavate nõuete määruse muudatused, millega soovitakse parandada karusloomakasvandustes peetavate rebaste varjumistingimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles