Valio: ulatuslik ekspordikeeld Venemaale mõjutab kogu Euroopa turgu

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valio Eesti AS tegevjuht Maido Solovjov.
Valio Eesti AS tegevjuht Maido Solovjov. Foto: Mihkel Maripuu

Valio Eesti juht Maido Solovjov ütles kommenteerides Venemaa põllumajandussaaduste ekspordikeeldu kõikidest neile sanktsioonid kehtestanud riikidest, et see mõjutab kogu Euroopa turgu.

«See mõjutab kindlasti kogu turgu. Lõpuks me ekspordime kõik samadele turgudele ka Euroopa sees – siis on lihtsalt seda kaupa Euroopas palju üle,» rääkis Solovjov.

Eesti tootjate jaoks Venemaale eksportimise keeld Solovjovi sõnul midagi uut ei ole, aga tõenäoliselt väheneb kasumlikkus ja see võib mõjutada kogu majandust tervikuna. «Ega toiduainetööstus on üks osa majandusest ja majanduskasvu ootusele see kindlasti positiivselt ei mõju,» ütles ta.

Juba on hakatud ka spekuleerima võimaluse üle, et toiduainete üleküllus Euroopas võib tuua kaasa hinnalanguse siinsetele tarbijatele. Solovjovi sõnul on see võimalik, kuid see sõltub sellest, kuidas olukord edasi läheb. «Aeg annab arutust,» rõhutas Solovjov.

«Siin peaks vaatama suurt pilti. Lõpuks on kogu maakera üks anum ja tuleb ühel või teisel viisil ära toita. Küsimus on selles, kes kuhu müüb. Pigem siis otsitakse ka uusi turge, aga rahvas tuleb ära toita nii või naa. Heitlikkust on turul juures, aga maakera toitu vajab,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles