Padar: me oleme Venemaa sanktsioonide osas juba karastunud

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusminister Ivari Padar
Põllumajandusminister Ivari Padar Foto: Peeter Langovits / Postimees

Vene president Vladimir Putin käskis eile õhtul valitsusel piirata toiduainete ja põllumajandustoodete importi riikidest, mis on Venemaale sanktsioonid kehtestanud.

Põllumajandusminister Ivari Padar ütles täna hommikul Postimehele, et keegi ei saa veel täpselt aru, mida see tähendab. «Tegemist on Venemaa presidendi väljaütlemisega, mille reaalset sisu me järjest nokime,» sõnas Padar.

Tema sõnul on Venemaa küll Eesti põllumajandusele tähtis turg, aga see on aasta-aastalt väiksemaks jäänud.

«Kui ma esimest korda minister olin, siis oli Venemaa tähtsus ääretult suur, tänasel juhul on Venemaa tähtsus kaubanduspartnerina märksa väiksem. Me räägime kuskil 18,5 protsendist kogu põllumajandussaaduste ekspordist,» kirjeldas Padar. «Me oleme samas karastunud juba igasugustes Venemaa poliitikates, olgu selle nimi siis sealiha ekspordipiirangud, terve rea Eesti ettevõtete väljajäämine Venemaa ekspordist. Karastust on kõvasti.»

Enim saaks Venemaa sanktsioonidest Padari sõnul kannatada piimatoodete eksport.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles