Loomaliha kokkuostuhinnad on vähenenud

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihatööstuste survel eelistavad farmerid kasvatada pekivaeseid sigu, kelle liha ei kõlba kõikidesse vorstisortidesse
Lihatööstuste survel eelistavad farmerid kasvatada pekivaeseid sigu, kelle liha ei kõlba kõikidesse vorstisortidesse Foto: Postimees.ee

Statistikaameti andmetel on võrreldes eelmise aasta maikuuga vähenenud nii veise-, sea- kui lamba- ja kitseliha hind.

Kõige enam vähenes lamba- ja kitseliha kokkuostuhind. Selle aasta maikuus maksis kilo lamba- ja kitseliha keskmiselt 2,6 eurot ehk 17 senti vähem kui eelmisel aastal samal ajal.

Veiseliha keskmine kokkuostuhind vähenes kahe euroni kilo kohta. See tähendab, et praegu on veiseliha keskmiselt 14 senti odavam kui mullu.

Kõige vähem odavnes sealiha, mille kilo maksis keskmiselt 1,7 eurot. Seega on sealiha viis senti odavam kui eelmise aasta maikuus.

Kõige enam kasvas aasta jooksul veiseliha tootmine. Maikuus toodeti 627 tonni sealiha ehk neli protsenti rohkem kui eelmisel aastal. Sealiha toodeti 0,4 protsenti rohkem kui varem ehk 2734 tonni.

Ainsana vähenes lamba- ja kitseliha tootmine. Maikuus oli see näitaja 3,6 tonni ehk kümme protsenti vähem kui mullu.

Mais tapeti tunnustatud lihakäitlemisettevõtetes 37 600 siga, 2800 veist ja 400 lammast. Kõige enam ehk kaks korda suurenes lammaste tapmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles