Piimatoodete hind maailmaturul langes järsult

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piim
Piim Foto: SCANPIX

FAO toiduhinna indeks oli 2014. aasta aprillis keskmiselt 209,3 punkti, olles 3,5 punkti (1,6%) madalam kui märtsis ning 7,6 punkti (3,5%) madalam kui mullu aprillis.

Langus aprillis oli suures osas tingitud piimatoodete hindade järsust alanemisest. Langesid ka suhkru ja õli hinnad. Seevastu teravilja ja liha hinnad veidi tõusid.

Piimatoodete hinnaindeks oli aprillis keskmiselt 251,5 punkti. Eelmise kuuga võrreldes hinnad küllaltki järsult (6,9%) langesid. Kogu piimatoodete turgu on mõjutanud vähenenud import Hiinasse (peamine täispiimapulbri importija ning lõssipulbri suuruselt teine importija) ja Venemaale (peamine või importija).

Lisaks sellele on pikenenud piima tootmise hooaeg Uus-Meremaal ning uus «piima-aasta» on põhja-poolkeral igati hea alguse saanud. Seeläbi on suurenenud tarned ekspordiks, mistõttu on kõigi piimatoodete (iseäranis või ja lõssipulbri) hinnad langenud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles