Otsetoetuste taotlemisel kaob ära võrdlusaasta nõue

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumaa.
Põllumaa. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Riigikogu võttis neljapäeval toimunud istungil 83 poolthäälega vastu põllumajanduse otsetoetusi puudutava seaduse, mis võimaldab edaspidi taotleda toetusi tegelikult haritava ja kasutatava pindala järgi, arvestamata varem kehtinud võrdlusaasta nõudest tulnud piiranguid.

Põhiline muudatus on, et otsetoetuste taotlemisel kaob ära siiani kehtinud 2003. aasta võrdlusaasta nõue ja otsetoetust saab taotleda kogu tegelikult kasutatava põllumajandusmaa kohta, teatas riigikogu pressiteenistus.

Samuti täpsustab seadus põllumajandustoodete ühise turu korralduse meetmeid puudutavaid sätteid, sealhulgas neid, mis seonduvad kooli puuvilja ja köögivilja kavaga, sekkumisostudega ning tootjaorganisatsioonidega.

Seadust täiendatakse rakendussättega, mis annab võimaluse teha ettevalmistusi nõustamisteenuse osutaja valimiseks. Paljud muudatused on protseduure lihtsustavad ja tehnilist laadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles