Padar: vaja on nii suurtootmisi kui peremajapidamisi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar.
Ivari Padar. Foto: Mihkel Maripuu

Konkurentsivõimeline põllumajandus on mitmekesine ja Euroopa Liit vajab põllumajandusminister Ivari Padari sõnul nii suurtootmisi kui peremajapidamisi.

«Järjest tähtsam on küsimus, kuidas kasutada olemasolevaid ressursse võimalikult targalt ning jätkusuutlikult, et suudaksime pidevalt kasvava rahvastikuga maailmas tagada nii toiduga kindlustatuse kui ka ressursisäästu. See saab toimuda üksnes teadus- ja arendustegevuse panusega,» ütles Padar Kreekas Ateenas toimuval Euroopa Liidu põllumajandusministrite kohtumisel.

«Maailmaturul konkurentsivõimelisena püsimiseks on Euroopa Liidu olulisim väljakutse kõrge lisandväärtusega toodete osakaalu suurendamine,» lisas ta.

Põllumajandusminister märkis, et kõrge lisandväärtusega kvaliteettooted on juba täna Euroopa Liidu põllumajanduse tugevus.

Põllumajandus- ja kalandusministrite informaalsel kohtumisel olid kõne all Euroopa Liidu põllumajanduse ja toidutootmise konkurentsivõime maailmaturul, põllumajanduse mitmekesisus ja selle tagamine ühise põllumajanduspoliitika raames ning toidujulgeolek.

Lisaks tõstatas Eesti piimakvoodi ületamise teema, et leida võimalus piimakvoodi ületamise eest ette nähtud tasu vähendamiseks viimasel kvoodiaastal.

Uut arutelu sel teemal on oodata EL põllumajandus- ja kalandusnõukogu juunikuu istungil. 

Ministrit saadavad kohtumisel ministeeriumi kantsler Ants Noot, põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Illar Lemetti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles