Põud võib põldudele liiga teha

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põld.
Põld. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tänavu kevadel teeb põllumeestele muret põud, mille tagajärjel võib suviviljaseemnete idanemine ja selle tõttu ka saagi valmimine hilineda.

«Sellist vihmavaest kevadet nagu tänavu õieti ei mäletagi. Maa on külm ja kuiv ning niiskust napib tugevasti. Põuaoludes võib seemne idanemine oluliselt hilisemaks jääda. Samuti ohustab põud rohumaid,» ütles Puurmani põllumajandusühistus tegevjuht Arvi Kink Vooremaale.

Firmajuht Lembit Paali sõnul on aktsiaseltsis Pajusi ABF põhjust põua tagajärgede pärast erilist muret tunda, sest ettevõtte põllud asuvad paestel aladel.

«Meie kandis on kuivus rohumaad mõnikord täielikult ära rikkunud. Põuavõimalusega arvestades oleme hakkanud külvama rohkem talivilja. Üheks väljapääsuks oleks teha kevadkülv võimalikult vara, kui mullas veel piisavalt niiskust. Paraku pole seemneid müüvatel firmadel veel sellise varase külvi ajaks sageli seemneid pakkuda. Näiteks praegu olemegi maisiseemne ootel,» lausus Paal.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles