Valio sõnul on piimandus hetkel keerulises olukorras

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valio osalus toidumessil on toonud neile mitmeid olulisi kontakte.
Valio osalus toidumessil on toonud neile mitmeid olulisi kontakte. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Valio Eesti hinnangul on piimandussektor toorpiima hinna tõusu ja Venemaa ekspordi piirangute tõttu keerulises olukorras.

«Piimandus on üldjoontes madala kasumlikkusega, kuid püsiva nõudlusega äri, mis on hetkel küll üsna keerulises olukorras. Esiteks jäi müügihindade tõus toorpiima 20-protsendilise hinnatõusuga võrreldes oluliselt tagasihoidlikumaks. Samal ajal, kui toorpiima hinnatõus kerkis 30 sendilt 40 sendi piirini, on jäänud kilepiima liitri hind jätkuvalt 50-56 sendi tasemele,» ütles Valio Eesti tegevdirektor Maido Solovjov BNS-ile.

«Samuti on ajutiselt peatunud pea kogu Eesti piimatoodete eksport Venemaale. Need arengud jätavad kindlasti oma jälje ettevõtete lühiajalisele kasumlikkusele, kuid loodetavasti suudavad ettevõtted teha täna taibukaid otsuseid, millest sündinud töö vilju on võimalik nautida aasta või kahe pärast,» lisas ta.

Solovjovi sõnul kujunes möödunud aasta Valiole üsna keeruliseks, kuid kõigele vaatamata suutis ettevõte selle siiski mõningase kasumiga lõpetada. Käesolevast aastast ootab ettevõte peamiselt stabiilsust nii piimatootjatele kui ka -farmeritele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles