Välismaalt ⟩ Soome rajati maailma suurim jääkarussell

maaelu.postimees.ee
Copy
Aastal 2021 tegi Janne Käpylehto ja tema meeskond samale järvele rohkem kui 300-meetrise diameetriga jääkarusselli. Rekordilise karusseli diameeter on aga juba üle 500 meetri.
Aastal 2021 tegi Janne Käpylehto ja tema meeskond samale järvele rohkem kui 300-meetrise diameetriga jääkarusselli. Rekordilise karusseli diameeter on aga juba üle 500 meetri. Foto: ALESSANDRO RAMPAZZO

Soome võttis esmaspäeval USA-lt tagasi maailma suurima jääkarusselli tiitli, kui Janne Käpylehto rajatud jääkarussel Edela-Soomes Lappajärvi järvel tunnistati läbi aegade suurimaks pöörlevaks jääringiks

Maailma suurima pöörleva jääkarusselli läbimõõt on 516 meetrit ja see mahutab 100 000 inimest. Lappajärvi jääkaruselli asub Lõuna-Pohjanmaal, vahendab Yle.fi.

Eelmine rekord kuulus Minnesotas Little Fallsis Chuck Zwillingi karussellile, mille läbimõõt oli 405 meetrit. USA jääkarussellihuviline saabus koos meeskonnaga Soome, et aidata Käpylehtot tema uusima loominguga.

Jaanuari lõpus toimunud masinarikked ja saagimisvead lükkasid karusselli avamise edasi, kuid Käpylehto ja tema meeskond jätkasid ehitust salaja, enne kui lõpuks 6. veebruaril karussellile esimeseks tiiruks hoo sisse lükkasid. "Tahtsime seda saladust hoida kahel põhjusel: rahus töötamine ja üllatuselement," ütles Käpylehto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles