Jagage oma jõulusära! ⟩ Nutikad kodukaunistajad loovad jõuluilu ka autojuppidest ja puudlikarvadest

Copy
Jõulupuu asemel jõuluseade.
Jõulupuu asemel jõuluseade. Foto: Tiina Lall

Käes on aasta kõige pimedam, samas ka säravaim aeg. Eeloleval nädalavahetusel algab kodudes jõulukaunistuste üles sättimine. Kui kuuske on ehk veel vara tuppa tuua, siis jõulu­pärjad võib juba uksele riputada ja maja tuledega ehtida.

Ärge unustage ka oma kallisse aeda tulesära lisada, et külmal talveõhtul teetassiga akna all istudes aeda nautida saaks.

Enne veel kui poodi valguskette varuma lähete, vaadake välja, millised puud, põõsad või aiamaja dekoreerida tasub, ja mõõtke üle, kui pikka valgusketti vajate ja kui pikk on vahemaa kohani, kust elektrit võtma hakkate. Nii on poes lihtsam valida.

Eriti silmatorkavad jäävad suured õunapuud, mis tuledesse keeratud. Kõige mugavam on selleks tööks kasutada pikka sirget leedtuledega valgusketti.

Kui oled toa või õue jõulurüüsse sättinud, jaga fotosid meiegagi. Nii saavad ehk teisedki inspiratsiooni ammutada. Tore, kui lisad selgituseks paar lauset materjali või valmistamisviisi kohta.

Fotosid ootame aadressil maaelu@ajaleht.ee ja kõikide fotosaatjate vahel loosime välja Maa Elu meeneid. 

Tagasihoidlik ilu

Kui õues on tõeline talvevõlumaa, piisab ka valgusketist, et tulemus oleks kaunis ja tekitaks jõulutunnet. "Meil tänavu eletrisäästmine ja tagasihoidlikud jõulutuled on täiendatud päris kassiga," saatis oma jõulutervitused meile teele Riina Okas. 

Jõuluvalgus õues.
Jõuluvalgus õues. Foto: Riina Okas

Jõuluseaded loovad meeleolu

Tiina Lall jagas meiega koguni mitut jõuluseadet, mis pühadeks valminud. Neist esimene kaunistab lasteaia muusikasaali.

Jõuluseade.
Jõuluseade. Foto: Tiina Lall

Kodune seade kuuse asemel. Nuluokstest tehtud kaunistusele on peale sätitud LED-tuled ja puidust väljalõigatud küünlad.

Jõulupuu asemel jõuluseade.
Jõulupuu asemel jõuluseade. Foto: Tiina Lall

Koridori kaunistamiseks kokku seatud kaunistuses on kasutatud nii looduslikku materjali kui ka paberit ja kunstmaterjali.

Jõulukaunistus.
Jõulukaunistus. Foto: Tiina Lall

Lapimaalt Eestisse

Ulvi Kadak saatis meile foto aga pühadekompositsioonist. Kodus meeleolu loomiseks on põhjapõdra sarvede juurde sätitud vilditud päkapikud, kusjuures sarved on kaasa toodud Lapimaalt maanteelt.

Sarvedest jõulukaunistus.
Sarvedest jõulukaunistus. Foto: Ulvi Kadak

Jõuluootus igas toas

Rakverest saatis kaks fotot oma selleaastasest jõuluootusest Kersti Leppik.

Vahva sõnum ja jõulupärg.
Vahva sõnum ja jõulupärg. Foto: Kersti Leppik
Jõuluootus.
Jõuluootus. Foto: Kersti Leppik

 

Jõuluehtes nari

Elis-Hanna Kase kodus on aga jõuluehtesse seatud laste nari. Narivoodi on kaunistatud karra ja LED-valgustega. Küll sellises ägedas voodis võivad toredad unenäod tulla!

Jõuluehtes nari.
Jõuluehtes nari. Foto: Elis-Hanna Kase

Tuled ja klaas

Pimedal ajal on kaval nipp lisada valguskett mõne klaaseseme sisse ja luua nii uus ja põnev sisustuselement. "Mõned aastad tagasi sain sünnipäeva kingiks kõrge jala peal suure pokaali. Ei teagi, mitu liitrit sinna vedelikku sisse mahuks, ei ole katsetanud. Eelmisel talvel tuli mõte sinna jõulutuled sisse panna. Sobivad hästi ja ilus on vaadata nii toa poolt kui õuest," kirjutas pildi saatnud Anne Ivask. Pilt klaasist on tehtud lähedalt.

Jõulutuled pokaalis.
Jõulutuled pokaalis. Foto: Anne Ivask

Õlifilter ja puudlikarvad

Üleskutsele vastuseks tulnud pilte vaadates jääb Maa Elu toimetusel ainult tõdeda, et kui kokku saavad oskused ja hea fantaasia, on tulemuseks midagi väga ilusat ja unikaalset. Andrei Sokolov saatis meile foto isetehtud jõulupuust ja ehetest.

Millest see jõulupuu siis koosneb? Vastused võivad teid üllatada. Tormiga murdunud männipuu on sätitud jalale, mis valminud vanast autoosast. Ka lilleõied on sündinud vana auto õlifiltri võrgust.

Kui puud kaunistavad klaasmunad on ostetud, siis jõulumunad on vilditud oma musta puudli karvadest, nii saadud mustad jõulumunad on kaunistatud pärlitega.

Isetehtud jõulupuu.
Isetehtud jõulupuu. Foto: Erakogu

Lapse tuppa kerkis talvevõlumaa

Jõulud on imede aeg ja miks mitte sättida üles väike talvine võlumaa oma lastele. Näiteks Triin Tokko saatis meile foto oma noorema lapse toas olevast väikesest jõulumaast, mille ta ise valmis sättis. "Algas see juba eelmisel aasta, kui preili soovis roosasid jõulupuid. Kasutades jõulukarda, tegin jõulupuud. Juurde väiksemaid asju ja ongi pisike jõulumaa valmis," jagas ta näpunäiteid.

Jõulumaa lapse toas.
Jõulumaa lapse toas. Foto: Triin Tokko

Elupuude löövad särama

"Lumi paneb kõik särama! Pügatud elupuud valgusrüüs," kirjutas meile Rena Süsta, kes oma pühadeehtes aiast pildi saatis. Kenasti pügatud elupuud on saanud ehteks valgusketi ja koos puude juurde sätitud jalgrattaga moodustavad need lumemütsi all lummava kompositsiooni.

Valgusehtes elupuud.
Valgusehtes elupuud. Foto: Rena Süsta

Sõitsid saanid ...

Päkapikk ja saan koduaias.
Päkapikk ja saan koduaias. Foto: Erakogu

Merike ja Leo Tõrvast saatsid meile aga foto ise meisterdatud päkupikust, kes on lumisele ilmale sobivalt tulnud saaniga kinke tooma. Kõike seda kaunistavad jõulutuled.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles