„Lumi ei hüüa tulles!“, ehk kuidas olla valmis tulevaks talveks?

Copy
Foto: SAME

Sügis tundub nagu naljakas aeg, mil lumest rääkida. Aga ettevõtetele, omavalitsustele ja maaomanikele pole sugugi vara, et hakata mõtlema lumele.

Maha sadanud lumi tekitab talvel paljudele elevust, aga kui tarvis suurt krunti, linna- või maanteid hooldada, võib see olla hoopis parajaks nuhtluseks (ja libeduse kaasnedes isegi ohuks), sest kui Eestis lund juba kord tuleb, siis tuleb seda nii, et silme eest valge!

Abikäe ulatab SAME, juba 30 aastat tegutsev masinatööstusettevõte, kelle tehnika on leevendanud raskeid talvetingimusi üle kogu Euroopa, ja kes selgitab, kuidas ka sina vältimatutest lumekuhjadest ja talvisest libedusest kergema vaevaga jagu võiksid saada.

 

Milleks oleks hea juba sügisel hakata ette valmistuma talveks?

Nagu talveriiete ostugagi, tasub ka talvine teehooldustehnika aegsasti enne hooaja algust välja valida. Inimestel on pahatihti kombeks oodata asjadega viimase minutini, sest alati on ju veel homme . . . kuniks enam ei ole, ja ühel kargel talvehommikul end koos lugematute teistega ettevalmistamatult avastatakse.

Ja siis on teil hinnad laes ja läheb tunglemiseks, et kes veel saab…

SAME silmis poleks hea tava kohaselt õiglane klientide olukorda niiviisi ära kasutada.

Vaatamata inflatsioonile, ei ole meie tehnika hinnad selle aja vältel kahekordistunud. Pakume lisaks ka 1-aastast garantiiaega ja oleme alati valmis abistama tehnilise abi või nõuandmisega. Meie võtmesõnaks on ’vastutulelikkus’.

Aga siiski, tunglemisest ei saaks sellises olukorras ei üle ega ümber. Kuigi leiame, et meie tarneajad on mõistlikud, ning oleme pühendunud sellele, et klient saaks oma tellimuse kätte esimesel võimalusel, oleks see kõigi huvides, kui mõeldaks mõnekuise ajavaruga. Niiviisi oleksid kõik, kel vaja, esimese lumehoo saabudes õigeaegselt valmis.

Kes on need „kõik“, kel vaja õigeaegselt valmis olla?

Noh, koduesise murulapi rookimiseks meie tehnikat päris vaja ei lähe. Küll aga kõnetavad meie tooted hooldus ettevõtjaid, põllumehi ja suurmaaomanikke, kel tarvis hooldada suuri territooriume. Näiteks tiibkopad on siinkohal konkurentsitult parim lahendus kinniselt territooriumilt lumekoristuseks.

Muidugi, kelle jaoks valmisolek kõige elutähtsam on, on ju omavalitsused!

Õhtul vaatame kõik aknast naerusuil, kuidas lumehelbed langevad, aga hommikuks on kõigil närv must, kui sõiduteed puhtad pole või kõnniteedel lumehanged on.

Lumesahad ja –puhurid on hädavajalikud abimehed linnakeskkonnas. Meie pakume mitut varianti kvaliteetseid sahkasid, nagu libliksahad, diagonaalsahad, ja U-tüüpi sahad. Linna tänavatel kasutatakse ka lume teisaldamiseks SAME poolt toodetud ühe või kahe teoga lumepuhureid.

 

Küll omavalitsused loodavad, et tuleks lumevaene talv!

Isegi lumevaese talve puhul ei saaks kuidagi üle ega ümber talvisest libedusest. Sealkohal on asendamatuks abiliseks libedustõrjemasinad, nagu liivapuisturid (valtspuisturid, ketaspuisturid). Kaalul on siiski linnakodanike heaolu ja tervis.

 

Kas on ka talvetingimusi, millega SAME tehnika ei pruugi toime tulla?

Meie toodang on mõeldud rasketele tingimustele kasutamiseks pikaks ajaks. Suur osa meie talvetehnikat läheb just Skandinaaviasse ja Lääne-Euroopasse, kus on regiooniti võimsamad talved kui meil. Seega peaks meie tehnika abil Eesti talvetingimustes murevabalt toime tulema. Vähemalt järgmise jääajani. Siis küsige uuesti.

 

Mõtteid lõpetuseks?

Nautige sügist. Aga olge ka talveks valmis.

 

Vaata ka www.same.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles