Tori Hobusekasvanduses saab maal elamise päeval osaleda hobuste näitusmüügil

maaelu.postimees.ee
Copy
Penelope.
Penelope. Foto: Tori Hobusekasvandus

Maal elamise päeval, 24. septembril, avavad uksed 24 omavalitsuse ettevõtted ja asutused eesmärgiga kutsuda maale elama särasilmseid ja tegusaid inimesi. Koostöös Pärnumaa ja Tori vallaga on huvilised oodatud ka Tori Hobusekasvandusse, kus esmakordselt Eestis saab laiem avalikkus osa hobuste näitusmüügist.

"Vanas hobusemaailmas nagu näiteks Saksamaal, Belgias ja Hollandis korraldatakse erinevate hobutõugude müügi- ja oksjonipäevi regulaarselt. See on aretaja hea tava märk – näidata, mida ta on teinud ja ostjatele ning huvilistele on see hea võimalus tutvuda aretustöö tulemustega,“ sõnas Tori Hobusekasvanduse hobumajandusjuht Agris Juhkov.

Müügipäev algab kell 12 ning esitlusele ja müüki tuleb 17 hobust, neist 7 eesti tõugu ja 10 tori tõugu hobused. Noorim pole veel poole aastanegi ja tuleb ennast koos emaga esitlema. Vanimad näitusmüügil osalevad hobused on sündinud 2006. aastal.

Esitlused toimuvad tõugude kaupa ja areenile tulevad ka kõik tänavu kasvanduses sündinud varsad, kellest ühe – Penelope – saab soovi korral kohe kaasa osta. „Penelope on sündinud 3. juunil ja tal on väga kuulsad tori tõugu vanaisad. Emapoolne vanaisa on Opaal, kes hoiab siiani Eesti kõrgushüppe rekordit ja isapoolne vanaisa Pärn on samuti GP klasse sõitev hobune. Kindlasti on Penelopel olemas ainest, et saada heaks hüppajaks. Juba praegu näitab ta välja särtsu ja entusiasmi,“ lisas ta.

Hobuste esitlused on ringis käekõrval ja vabaliikumises aias, osad hobused näitavad end ka vabahüpetel. Kel soovi, saab kohe kohapeal endale hobuse osta.

Sündmusele pääseb piletiga, mis sisaldab lisaks näitusmüügi sündmusele Tori Hobusekasvanduse muuseumi külastust. Lapsed saavad osa ponijalutusest. Koostöös Tori valla ja rahvamajaga toimub valla maal elamise päeva lõpetamine Tori Hobusekasvanduses algusega kell 17. Siis viib soovijaid sõidule kasvanduse raskeveotõugu võimas ja uhke „kalevipojahobune“ Vertu ning jätkub ponijalutus lastele. Kell 18 annab kontserdi Alen Veziko. Avatud on pannkoogikohvik, kus pannkooke küpsetavad Tori vallajuhid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles