Jõhvis pärjatakse aasta parim metsamajandaja ja Eesti raiespordi meister

maaelu.postimees.ee
Copy
Kogu pere metsapäev. Kaader videost.
Kogu pere metsapäev. Kaader videost. Foto: Kaader videost

Eesti erametsanduse aasta tähtsündmusel, tänavu Jõhvis toimuval kogu pere metsapäeval tunnustatakse aasta parimaid metsamajandajaid, paralleelselt selguvad Jõhvis ka Eesti raiespordi meistrid.

Parim metsamajandaja selgitatakse välja juba 29 korda ning tiitlile kandideerib 12 eriilmelist erametsaomanikku üle Eesti. Pingerida moodustus omanikke suvel külastanud neljaliikmelise hindamiskomisjoni antud hinnetest.

„Omanikud on väga erinevad ja vahva on näha, et eestlane on tööinimene – oma metsade hooldamisel on ränka vaeva nähtud,“ kommenteeris parima metsamajandaja konkursi hindamiskomisjoni liige, Rakvere metsaühistu juht Meelis Matkamäe. Matkamäe sõnul oli konkurents tipus väga tihe ning esikolmiku kohtade ümber käis rebimine.

Parim metsamajandaja selgub 27. augustil Jõhvi muusikaväljakul toimuval tasuta pereüritusel kogu pere metsapäev. Parimate premeerimisele eelneb terve päeva vältav õpetlik ja meelelahutuslik programm, mille raames jätkub tegevusi nii lastele kui täiskasvanutele.

Traditsiooni kohaselt toimuvad kogu pere metsapäeva raames ka raiespordi Eesti meistrivõistlused, mille võistlusalade jälgimine on atraktiivne pealtvaatajatelegi.

„Tuleb pikk ja pingeline võistluspäev, kus on kohal terve Eesti raiesportlaste paremik, kellele pakuvad konkurentsi ka välisvõistlejad,“ rääkis raiespordisarja projektijuht Mart Kelk. „Eesti meistrivõistlused on hooaja tähtsündmus ja tavapäraselt ajastatakse vorm just selleks võistluseks.“

Seekordsed Eesti meistrivõistlused on justkui peaproov tulevasteks maailmameistrivõistluseks, mis toimuvad järgmisel kevadel Tartus. Hea tulemus Jõhvis võib nii mõnelegi osalejale tagada koha Eestit MMil esindavas koondides.

2022. aasta parima metsamajandaja tiitlile kandideerivad Andrus Niit, Mart Kase ja Mihkel Pavelson Valgamaalt, Eve Reose Raplamaalt, Ilmar Josua Lääne-Virumaalt, Ivo Valter Jõgevamaalt, Kalju Pukk Võrumaalt, Kalmer Rattik Tartumaalt, Ly Kokla Hiiumaalt, Raivo Roosi Viljandimaalt, Rene Verlin Pärnumaalt ning Siim Tamm ja Gerly Trolla Võrumaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles