Soeta endale digilehm ning aita kodumaisel juustutootjal Eestile veelgi rohkem au ja kuulsust koguda

Andre Farm
Copy
Foto: Andre Farm

Mis on Andre Farm? Ametlik tekst paberil väidab, et see on tavaline äri, aga päriselt on Andre Farm midagi hoopis suuremat! Tema on kõik ja kõik on tema. Ning mitte ainult meie, vaid ka paljude me jälgijate, tarbijate, kaasaelajate, sõprade jaoks. See on hiiglaslik universum, millest on võimalik nüüd ka sinul osa saada!

 

Esmalt aga väike rännak ajas tagasi. On aasta 1874, kätte jõudnud aprillikuu. Suur-Kambja mõisast eraldatakse nelja härja, nelja päeva töö jagu maad ning selle maa ja ilma nimeks saab Andre. Andre talu.

Toonane peremees paneb kinnituseks lepingule alla kolm risti. Sellega tema kirjaoskus ka piirdub. Aga ta paneb aluse millelegi oluliselt suuremale, rajades oma maailmakese: pudulojuseid, suur põllumaa, pisike marjaaed, lapsed.

Nüüd on sellesama talupoja viies põlvkond taas samale maalapile jõudnud, et üle 100 aasta tagasi loodud maailma veelgi suuremaks ja paremaks ehitada. Vundament on korralik: 350 hektarit maad, veidi üle 400 pealine piimakari. Igaühel oma osa selles suures loos.

Eestlased toodavad auhinnatud juustu

Oleme juba üle 20 aasta piimatootjad, alates 2015. Aastast ka juustumeistrid. Eesti ei ole kunagi varem olnud juustumaa, aga meie soovisime viia Eesti juustu maailmakaardile, väärikana Itaalia, Prantsumaa, Hollandi, Šveitsi jt juustutraditsioonide kõrval.

Täna valmistame juustukojas 6-8 tonni Hollandi tüüpi juustu kuus. Meie juust on esimene Eesti toiduaine, mis on pälvinud kõrge rahvusvahelise auhinna. Esimene 2016. aasta kevadel ja edasi ikka iga aasta erinevatel nii rahvusvahelistel kui ka kodumaistel võistlustel.

Kuni juustu valmistamise ja müügiga alustamiseni tundsime ennast mõnusalt karjana oma loomadega. Nüüd aga on meie kari korralikult kasvanud. Meiega on liitunud me tegemiste ja toote fännid. Meie andmetel on see kogukond enam kui 10000 pealine ning just neile soovime pakkuda samasugust hoolt ja kaasas olemist nagu oleme pakkunud algusest peale oma karjale.

Saa osaks meie digitaalsest kogukonnast

Tulevikus sooviks oma kogukonda veelgi paremini karjatada. Veelgi personaalsemalt suuta suhelda. Lasta inimestel saada osa meie igapäeva elust. Olla samuti juustumeistrid. See kõik on imelihtne - meie karjaga saab liituda digitaalsel kujul.

Piiratud hulgal inimestel on võimalik soetada omale meie digifarmi digilehm. Olla moodsa digivara (NFT) omanik. Hiljem on see digitaalne lehmake ka järelturul ostetav-müüdav.

Võttes ühe (või lausa mitu) digilehma enda kaitse alla, paned sa ühtlasi õla alla oma lemmikbrändi arengule. Sinust saab osa meie suurest kogukonnast, digikarjast. Ja nagu sa tead, siis meie iga karja liige on hoitud ja armastatud. Igale karja liikmele avaneb võimalus osa saada meie suurepärastest tegemistest ja pakkumistest.

Kuidas sa lehmakeste käekäiku toetad?

Farmis on moodne tehnika. Lehmi lüpsavad robotid, põranda hoiavad puhtana robotid. Tulevikus hakkab isegi sööta ette tooma robot, kes teeb seda ööpäevaringselt, mis tagab sööda värskuse ja väiksema söödakao. Aga alati saaks asjad veelgi paremaks muutuda.

Kohe hakkame ehitama keskkonnanõuetele vastavaid uusi ja moodsaid silo- ja lägahoidlaid. Veel ostame farmi söötmisroboti. Tagatipuks soetame ka uue, tulede ja viledega generaatori. See kõik teeb meie päris lehmakeste elu varasemast veelgi paremaks. Täna on noored meil vanas, külmas ja mustas laudas. Tahaks neile pakkuda sooja, puhast, mõnusat eluaset kõikide mugavustega. Nagu meie lehmadel juba on.

Kõike seda on lubanud ka PRIA toetada. Aga enne peame projekti ellu viima, kulud kandma ja siis saame toetust oodata. Kogu projekti eelarve on pea 1,2 miljonit eurot. Siin tuledki mängu sina.

Valik on suur ja lai

Saadaval on erineva hinnatasemega digilehmad. Mida rohkem on digilehmi sinu digikarjas seda rohkem osasaamist meie protsessidest sulle osaks saab.

I aste: sinu digikarja väärtus algab 111 eurost. Nimetame Digivasikaks. Nagu noored ikka on teiste hoole all. Oleme koos meie loodud ühises infoväljas. Meie talupoes ja e-poes -10% alati tooted soodsamad.

II aste: sinu digikarja väärtus algab 2222 eurost. Nimetame Mummukeseks. Tal on pererahvaga tihedam suhe. Igal ühel on nimi, st ta on isiksus.

Oleme koos meie loodud ühises infoväljas. Meie talupoes ja e-poes -10% alati tooted soodsamad. Ühised eksklusiivsed juustuteod (saad oma kätega teha juustu ja sellega peale laagerdusaega võid lähedasi ja sõpru kostitada) ja koosolekud loomadega (lehmateraapia, räägime loomadest põhjalikumalt jne), juustukooli erinevate astmete läbimise võimalus.

III aste: kõikse magusam. Sinu digikarja väärtus algab 33 333 eurost. Karja liider. Näiteks lehmakarjas söövad nende kõrval vaid teatud lehmad, nende kõrval magavad vaid teatud lehmad, ja lüpsiroboti järjekorras nad seisma ei pea, kõnnivad rahulikult esimeseks. Pererahva tähelepanu alati garanteeritud.

Ühised istumised, pikemad vestlused. Oleme koos meie loodud ühises infoväljas. Meie talupoes ja e-poes -15% alati tooted soodsamad. Ühised eksklusiivsed juustuteod (saad oma kätega teha suure juustu ja sellega võid lähedasi ja sõpru kostitada) ja koosolekud loomadega (lehmateraapia, räägime loomadest põhjalikumalt jne). Teeme ühised juustukooli õpinguid nii Eestis kui ka väljaspool.

Kuidas see kõik täpselt toimib

Enne veel, kui teed oma esimese sammu digitaalse vasika soetamisel, palume hetkeks sinu tähelepanu. Nimelt pead sa end esmalt Igniumi lehel ära registreerima. Igniumi näol on tegemist digilehma haldamise platvormiga.

Registreerimisel on kindlasti vaja ennast tuvastada ID-kaardiga. See tuleneb seadusest ja on vajalik.

Kui see tehtud, saad hakata endale meeldivat ja sobivat lehma valima. Kõik lehmad on unikaalsed, ühtegi korduvat ei ole. Võid osta korraga ühe, mitu või mingi aja jooksul oma karja suurendada, kuni lehmi jätkub.

Peale õige lehma välja valimist pead sa endale loodud Igniumi kontole raha kandma. Panga lingiga toimub see kõige kiiremini ja lihtsamini. Peale raha laekumist saab vormistada ostu ning digitaalne lehm ongi sinu! Kuna tegemist on ühe esimese sellelaadse projektiga maailmas, võib juhtuda ka tehnilisi ootamatusi. Meelt aga ei pea heitma, kõik mured võid meile või Igniumi tiimile edasi öelda. Oleme abiks ja toeks!

Copy
Tagasi üles