Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto

Järeleproovitud ⟩ Banaan aitab tõesti tomatitel kiiremini punaseks minna

Panges, mille peale banaanikobar asetatud, lähevad tomatid väga kiiresti punaseks. FOTO: Riina Martinson

Kaks nädalat tagasi tõin kasvuhoonest ära viimased rohelised tomatid, neid kogunes nii pange kui kaussi. Vedasin tomatid tuppa ja hakkasin nuputama, kuidas neid järele valmima panna. Teada on viis tomatid kastidesse laduda paberid vahele ja pimedasse tõsta. Veel mugavam on tomatid munarestidele laduda, iga vili eraldi pesas ja siis panipaika tõsta.

Varasematel aastatel on mõlemat viisi teinud ja lõpuks mädanevad viljad saanud – lihtsalt läheb meelest ära, kui silma alt ära.

Nüüd aga jäi silma söögilaual olev banaanikimp ja otsustasin proovida, kas banaanide lisamine poolvalmis viljade juurde ka silmnähtavat efekti annab. Panges olevatele tomatitele panin peale banaanikobara ja kausile mitte.

Mis vahepealse ajaga juhtunud, näete isegi juuresolevalt pildilt – banaanide naabruses lähevad tomatid väga kiiresti punaseks. Sellest ämbrist on ka iga päev kaks-kolm tomatit söömiseks võetud. Kausis on tomatite punastamine märksa tagasihoidlikum. Soovitan soojalt teilgi järgi teha.

Tagasi üles
Back