Olustveres selgusid künnimeistrid

maaelu.postimees.ee
Copy
Eesti meistritiitli võitis tavaatrade klassis Kaspar Järvala. Teise koha sai Raido Kunila ja kolmanda Keit Uusen.
Eesti meistritiitli võitis tavaatrade klassis Kaspar Järvala. Teise koha sai Raido Kunila ja kolmanda Keit Uusen. Foto: Oleg Harchenko

Laupäeval Olustveres 47. korda toimunud Eesti künnimeistrivõistluste võitjateks kuulutati Kaspar Järvala tavaatrade ja Priit Puuorg pöördatrade klassis. Samal ajal peeti ka rahvusvahelisi noorte meistrivõistlusi kündmises, mille esikolmiku moodustasid Olustvere TMK õpilased.

Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli direktori Arnold Pastaku sõnul sai tänavu Olustvere põldudel toimunud nii Eesti kui ka rahvusvahelistel noorte künnimeistrivõistlustel näha tõeliselt professionaalset võistluskündi ning toidumess oli traditsiooniliselt menukas.

“Meil on rõõm näha, et inimesed tulevad lähivaldadest ja kaugemaltki, et väärtustada kohalikku toitu ja toetada väiketootjaid. Loodame, et juba järgmisel aastal saame taas võimaluse korraldada populaarset hoidiste laata,” sõnas Pastak.

Loodame, et juba järgmisel aastal saame taas võimaluse korraldada populaarset hoidiste laata.

Eesti meistrivõistlustele tulid kohalikud tipud kündmises, kokku astus neli kategoorias võistlustulle 44 osalejat. Eesti meistritiitli võitis tavaatrade klassis Kaspar Järvala ja pöördatrade klassis Priit Puuorg, kes mõlemad saavad võimaluse kodumaad esindada 2022. aastal toimuvatel kündmise maailmameistrivõistlustel. Pöördatrade vabaklassis pälvis esikoha Johannes Toom.

Eesti meistritiitli võitis pöördatrade klassis Priit Puuorg. Teise koha sai Jüri Lai ja kolmanda Indrek Mägi.
Eesti meistritiitli võitis pöördatrade klassis Priit Puuorg. Teise koha sai Jüri Lai ja kolmanda Indrek Mägi. Foto: Oleg Harchenko

Olustveres toimunud rahvusvahelistel koolinoorte künnimeistrivõistlustel osales noori kaheksast eri riigist – Eestist, Lätist, Slovakkiast, Prantsusmaalt, Ukrainast, Hollandist, Taanist ja Austriast.

Meelelahutusliku osana toimusid keskpäeval parima künnierakonna valimised, mille võitis Sotsiaaldemokraatlik erakond. Koduerakonnale tiitli toonud Kalvi Kõva sõnul on kündmine väga oluline põllumajanduse osa, mida tuleb arendada ja populariseerida. “Künnist algab saak ning mul on hea meel, et Olustveres anti ka poliitikutele võimalus oma künnioskusi näidata,“ ütles Kõva. „Aitäh korraldajatele mitmekülgse programmi ja ürituse sujuva kulgemise eest”.

Tänavu 17. korda toimunud traditsioonilisel Olustvere toidulaadal pakkus enda toodangut 70 kohalikku tootjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles