Euroopa sigu ja kanu võib nüüd sööta putukatega (2)

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Jahuussid.
Jahuussid. Foto: SARAH MEYSSONNIER

EL lubab alates sellest nädalast kasutada putukavalke loomasöödana. Seda peetakse putukatööstuse jaoks oluliseks verstapostiks.

Euroopa põllumehed tohivad nüüd oma kanadele ja sigadele sööta putukaid, mis annab olulise tõuke arenevale putukatööstusele, mis on kujunemas jätkusuutlikumaks valguallikaks, vahendab Bloomberg.

Sel nädalal jõustub Euroopa Liidu heakskiit putukavalgu kasutamisele kodulindude ja sigade söödas, mis lisandub mitmetele meetmetele, millega on laiendatud putukate kasutamist Euroopa turul. Kalatööstus juba kasutab putukasööta, samas kui 27 riigi liit lubab näiteks jahuusside müüki inimtoiduks.

Euroopa Liidu toiduohutuse järelevalveamet on seni otsustanud, et ohutult võib süüa ainult selliseid putukaid nagu jahuussid, kilgid ja tirtsud.

Putukate kasutamine kariloomade söödana, mitte inimtoiduna, on siiani näidanud kõige suuremat kaubanduslikku potentsiaali ning sellised põllumajandushiiud nagu Cargill ja Archer-Daniels-Midland on seda turgu juba püüdnud ära kasutada. Rabobanki hinnangul võib putukasööda turg 2030. aastaks ulatuda 500 000 tonnini.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles