Nädalavahetusel selgub Eesti parim metsamajandaja

maaelu.postimees.ee
Copy
Mullu valiti Eesti parimaks metsa­majandajaks Mihkel Jürisson (keskel).
Mullu valiti Eesti parimaks metsa­majandajaks Mihkel Jürisson (keskel). Foto: Erlend Štaub

​Üle-eestilise metsamajandajate konkursiga selgitatakse peagi välja selle aasta parim metsamajandaja. Võitja kuulutab välja keskkonnaminister Tõnis Mölder 21. augustil Pärnus toimuval kogu pere metsapäeval.

Parima metsamajandaja konkursi ja traditsioonilise metsapäeva eesmärk on tutvustada laiemale avalikkusele metsandust ning selle eriilmelisust läbi erinevate metsaomanike. Kui konkurss toob kokku metsaomanikud, siis metsapäev on tasuta kogupereüritus, kus tegevusi nii lastele kui ka täiskasvanutele.

Metsamajandajate konkurssi koos kogu pere metsapäevaga korraldavad Eesti Erametsaliit ja Erametsakeskus. Eesti Erametsaliidu juhatuse esimehe Ando Eelmaa sõnul on tegu pikaajalise traditsiooniga – parimat metsamajandajat selgitatakse välja juba 28. aastat.

Eelmaa kinnitab, et Eesti erametsad on heades kätes. "Eestis on ligi 100 000 metsaomanikku, kellel kõigil on metsa hoidmiseks ja majandamiseks oma nägemus ja kes seeläbi soodustavad metsade mitmekesisust. Seejuures on rõõm näha, et metsaomanikud teevad aina rohkem teadmispõhiseid otsuseid, harivad ennast koolitustel ja otsivad vajadusel nõuandeid kohalike metsaühistute asjatundjatelt. Selle heaks näiteks on metsamajandajate konkursil osalejad, kelle puhul on näha, et metsaotsused on kaalutletud ning need tehakse tulevikule ja järgmistele põlvkondadele mõeldes."

Parima metsamajandaja selgitab välja neljaliikmeline ekspertidest koosnev komisjon, kelle ülesandeks on tutvuda osalejate metsadega ning metsamajandamise võtetega. Seejuures võtavad hindajad arvesse ka metsaomaniku panust maaelu arengusse, traditsioonide hoidmist ja muid tegevusi.

2021. aasta metsamajandaja tiitli kandidaadid:

Reena Ailt-Tamm - Pärnumaa

Magnar Alev, Mapomets OÜ - Valgamaa

Rain ja Ralf Elfenbein - Raplamaa

Meelis Haljaste - Valgamaa

Anti Kalle - Hiiumaa

Mark Kostõgov - Võrumaa

Kalev Krautmann - Lääne-Virumaa

Andrus Lasn - Pärnumaa

Gunnar Lepasaar - Ida-Virumaa

Olev Lillemets - Pärnumaa

Kätriin-Margeri ja Maire Laanemets - Raplamaa

Olev Matt, Ökoteh OÜ - Tartu-, Põlva- ja Valgamaa

Ülari Metsaveer - Pärnu-, Lääne-, Harju- ja Lääne-Virumaa

Ilmar Saabas - Pärnumaa

Alar Urbas - Lääne-Virumaa

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles