Rääbisesõpru oodatakse pühapäeval Kasepääle

maaelu.postimees.ee
Copy
Rääbisefestival Kasepääl
Rääbisefestival Kasepääl Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Pühapäeval, 18. juulil toimub Kasepää laululaval ja staadionil suur rääbise söömise praasnik ehk järjekorras juba kolmas Rääbisefestival.

Päeva peategelane on taasavastamist vajav Peipsi rääbis, mille selle aasta püüginorm on täis saanud. Seega on see sel aastal veel viimane võimalus värsket rääbist nautida.

Festivalialal on avatud Peipsi parimate toiduvalmistajate ja tootjate müügikohad, kus peale rääbise pakutakse nii kohapeal maiustamiseks kui ka kaasa ostmiseks kõike muud maitsvat, mida Peipsi ääres tehakse.

Päeva jooksul toimuvad ka õpitoad: erinevaid retsepte ja rääbise valmistamise viise tutvustavad Grand Chef Emmanuel Wille, YliCool peakokk Urpo Reinthal, kalakokad Silver Ulm ja Martin Laiapea, Grillikunstnik Hannes Loopere.

Kalanduse Teabekeskus kutsub kõiki suuri ja väikseid kalandushuvilisi Eesti vete uimelisi määrama ning kalade eluolust põnevaid seiku kuulama. Õpituba juhendab Anu Metsar. Lisaks on kohal miniloomaaed koos ponisõiduga.

Festivali korraldab Peipsimaa Kogukonnaköök MTÜ koostöös EMKF Rakenduskava 2014-2020, MTÜ Peipsi Kalanduspiirkonna Arendajate Kogu, Mustvee valla, võrgustikega Peipsi Toit, MTÜ Jõgevamaa Maitsed ning Kääpa OTT ja Kalanduse teabekeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles