Luua koolijuht valiti Eesti Metsaseltsi presidendiks

maaelu.postimees.ee
Copy
Haana Zuba-Reinsalu.
Haana Zuba-Reinsalu. Foto: Erakogu

Eesti Metsaseltsi juhatuse koosolekul valiti seltsi uueks presidendiks Luua Metsanduskooli direktor Haana Zuba-Reinsalu, kes on Luua Metsanduskooli juhina teinud pikaajaliselt süsteemset tööd Eesti metsandusliku kutsehariduse arendamisel.

Hana Zuba-Reinsalu on loonud koolist rahvusvaheliselt tuntud ning eristuva kompetentsikeskuse ning kindlustanud metsasektori tööjõu ja teadmistega. 

Ta lõpetas 1991. aastal Eesti Põllumajanduse Akadeemia metsamajanduse erialal ja kaitses 2001. aastal magistrikraadi metsatööstuse erialal. Koolijuhtimise kõrvalt tegutseb Haana Zuba-Reinsalu muuhulgas ka haridusmentorina ning toetab alustavaid koolijuhte, samuti õpetab ta Tartu Ülikoolis kutseõpetajaid.

Ta on olnud Eesti Metsaseltsi juhatuse liige alates 2015. aastast. Lisaks on ta olnud veel mitmete erialaliitude juhatuses nagu näiteks Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit ja Eesti Erametsaliit.

Metsaseltsi presidendina peab Haana Zuba-Reinsalu oluliseks metsandusorganisatsioonide koostöö tugevdamist avalikkusele suunatud ühistegevuse ja ürituste kaudu, mille tulemusel kasvab Eesti inimeste, eriti noorte metsandusalane teadlikkus.

  • Eesti Metsaseltsi juhatuses on 9 liiget: Aigar Kallas (Riigimetsa Majandamise Keskus), Jaanus Aun (SA Erametsakeskus), Andres Talijärv (Eesti Erametsaliit), Henrik Välja (Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit), Katri Ots (Eesti Maaülikool), Andres Raido Roosileht (Eesti Metsaüliõpilaste Selts), Toomas Kams (HD Forest), Kaarel Tiganik (Eesti Metsateenijate Ühing), Haana Zuba-Reinsalu (Luua Metsanduskool).

Eesti Metsaseltsi eesmärgiks on avalikkuse metsandusalane teavitamine, ühiskonna metsandusalase teadlikkuse edendamine, koostöö Eesti metsanduse arendamisel ning metsade kestlikul majandamisel ja kaitsel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles