Põllumehed hõivasid ERMi

Copy
Tänavusel messil oli maskikandmine kohustuslik, ent see ei takistanud messikülalisi, kelle hulgas oli ka neid, kes iga päev põllumajandusega ei tegele.
Tänavusel messil oli maskikandmine kohustuslik, ent see ei takistanud messikülalisi, kelle hulgas oli ka neid, kes iga päev põllumajandusega ei tegele. Foto: Sandra Saar

Pärast põllutööde lõppu said Eesti Rahva Muuseumis kokku Eesti põllumajandussektori otsustajad ja põllumeeste kõige olulisemad koostööpartnerid.

Kahe päeva jooksul tutvuti põllumajanduse suundade ja uuenduslike tehnoloogiatega. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus rääkis, et aastanäitusel EPA2020 osales üle 80 ettevõtte ja organisatsiooni, nende hulgas sektori juhtivad masina- ja söödafirmad, pangad ja teised ettevõtted.

Põllumajanduskoja nõukogu esimees Sivar Irvalil oli suur rõõm, et mess sai toimuda teist korda, hoolimata keerulistest aegadest. „Eks aja märk ehk mask oli paljudel näost näha, see tegi messi ühtpidi eriliseks,” viitas Irval sellele, et maski kandmine oli kohustuslik.

Maaeluminister Arvo Aller, kes külastas aastanäitust, avaldas heameelt, et selline üritus toimus, sest valdkonnas tegutsevad inimesed saavad taolistelt kogunemistelt väärt kontakte tulevikuks.

Messi oli ka külastajaid, kes iga päev põllumajandusega ei tegele. Marju Ütt ütles, et tema küll põllumajandusvaldkonnas ei tegutse, aga kuna elab Tartus, siis otsustas üritust väisata. Eriti huvitasid teda toidutootjad, kelle juurest sai head ja paremat koju nosimiseks osta.

Aastanäitusel osales ka näiteks Chaga Health, kes toodab immuunsust toetavaid toidulisandeid. Eliksiir on valmistatud puhtast Eesti loodusest pärit komponentidest mulgi retsepti alusel. Külastajad Liisi Kiisk ja Valve Siim ostsid mõlemad endalegi pudeli tervist turgutavat eliksiiri. „Ei tea, kas see jook nüüd päriselt ka midagi teeb, aga halb ta vast ka ei ole,” rääkis Siim.

Erialakülastajatele suunatud aastanäituse tähtis osa oli seminariprogramm. Toimus üle 30 seminari ja konverentsi: näiteks aianduse visioonikonverents, konverents Maheturg 2020, lihaveisekasvatuse aastakonverents ja Eesti Tõuloomakasvatajate Liidu juubelikonverents.

Tähelepanu pöörati ka põllumajanduse finantseerimisele. Näiteks said põllumehed suhelda advokaadibüroodega, et oma muredele lahendusi leida.

Eesti Põllumajanduse aastanäituse keskmes on ettevõtja ja tema vajadused – see on ettevõtjatele mõeldud üritus, mis pakub valdkonna professionaalidele platvormi kohtumisteks ja mõttevahetusteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles