Muru saab süüa ja muruga saab ravida

, fütoterapeut, Karepa Ravimtaimeaed
Copy
Salukõdrik kasvab metsaserval, kevadel sobivad selle vürtsikad lehed salatisse, liha maitsestamiseks, kohupiima ja kodujuustu sisse, juustu kõrvale.
Salukõdrik kasvab metsaserval, kevadel sobivad selle vürtsikad lehed salatisse, liha maitsestamiseks, kohupiima ja kodujuustu sisse, juustu kõrvale. Foto: Karepa Ravimtaimeaed

Meie ümber kasvab palju põnevaid taimi, kõigil oma lugu. Neid saab kasutada köögis ja koduapteegis. Ent nad kasvavad siis, kui aktiivset muruniitmist ei toimu ja koduaias mürke ei kasuta.

Kortsleht kasvab metsaäärses aias, kui ei, siis võiks aeda tuua. Kasvab niiskemal, kuid vett läbilaskval mullal, väike puuvari ei sega. Moodustab ilusa puhma. Oma aias olen kortslehtede vahele lauke kasvama pannud, saab ilusa ala. Kasutada saab varakevadises salatis koos noore põdrakanepi, murulaugu ja hapukoorega, lisada võib suhkrut või mett. Ravimtaimena aitab naistehaiguste, neeru- ja maopõletiku vastu.

Salukõdrik kasvab metsaserval, vahel ka majaseinte ääres. Kevadel sobivad selle vürtsikad lehed salatisse, liha maitsestamiseks, kohupiima ja kodujuustu sisse, juustu kõrvale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles