Märgistatud kala leidmisest tuleb teavitada Põlula kalakasvandust

maaelu.postimees.ee
Copy
Põlula kalakasvandus.
Põlula kalakasvandus. Foto: Vladislav Musakko

Selleks, et saada kalade kohta infot, tähistatakse RMK Põlula kalakasvanduses loodusesse lastavaid noorkalu ning märgisega kala püüdnud või ostnud inimestelt oodatakse, et nad sellest kalakasvandusele teada annaks.

Põlula kalakasvanduses märgistatakse kalu peamiselt kahte moodi. Noorkalade grupiviisiline märgistamine rasvauime äralõikamisega aitab hinnata, kui paljud välja püütud kalad on looduslikku ja kui paljud kalakasvanduse päritolu, rääkis RMK Põlula kalakasvatustalituse juhataja Kunnar Klaas ERR-ile.

Selleks, et tunda hiljem ära kalakasvandusest pärit kalad, lõigatakse kõikidel Põlula üheaastastel ja vanematel lõhe ja meriforelli noorkaladel ära seljauime ja sabauime vahel asuv rasvauim.
Selleks, et tunda hiljem ära kalakasvandusest pärit kalad, lõigatakse kõikidel Põlula üheaastastel ja vanematel lõhe ja meriforelli noorkaladel ära seljauime ja sabauime vahel asuv rasvauim. Foto: RMK

Lisaks paigaldatakse 20sentimeetristele ja suurematele kaladele individuaalmärgised, kus olemas olemas kontaktinfo, mille kaudu ritel või ka koduperenaistel, kui nad järsku alles fileerimise käigus on leidnud selle märgise, on võimalik edastada info selle kala kohta.

  • Kalade grupiviisiline märgistamine aitab hinnata, kui paljud välja püütud kalad on looduslikku ja kui paljud kalakasvanduse päritolu.
  • Lähemalt saab infot kalamärgistuse ja püütud noorkalast teatamise kohta RMK kodulehelt.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles