PRIA maksab loomakasvatuse üleminekutoetused välja tavapärasest varem

maaelu.postimees.ee
Copy
Uted. Foto on illustreeriv.
Uted. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeval, 28. mail alustab PRIA ute üleminekutoetuse, piima üleminekutoetuse ja veise üleminekutoetuse väljamaksete tegemist. Ammlehma kasvatamise üleminekutoetus ja ute kasvatamise üleminekutoetus makstakse välja jaanipäevaks.

„Arvestades, kui keeruliselt on ka põllumajandustootjatele käesolev aasta alanud, otsime enda poolt võimalusi neid toetada ja seda ka toetuste tavapärasest varasemate väljamaksetega. Selle töö tulemusena on mul hea meel teatada, et kolme tootmisest lahti seotud üleminekutoetuse puhul alustame väljamaksetega juba mai lõpus, mis on 3-4 nädalat varem kui tavapäraselt,“ sõnas PRIA otsetoetuste osakonna juhataja Tanel Trell. 

Ute, piima ja veise üleminekutoetuste saajaid on tänavu kokku 2920 ja eelarve 5 170 962 eurot. Toetusi saavad jätkuvalt põllumajandustootmisega tegelevad isikud, kel on olemas vastavad toetusõigused.

Ute üleminekutoetust saavad 346 taotlejat summas 12 585 eurot, piima üleminekutoetust saavad 857 taotlejat summas 3 824 403 eurot ja veise üleminekutoetust saavad 1717 taotlejat summas 1 317 963 eurot.

Loomakasvatuse üleminekutoetusi rahastatakse Eesti riigieelarvest. Toetuste ühikumäärad kinnitas PRIA lähtudes eelarvetest iga toetuseliigi jaoks ning nõuetekohastest taotlustest. PRIA kinnitas ühikumäärad 25. mail 2020. a.

Ühikumäärad 2020:

  • ute üleminekutoetus 0,68 €;
  • piima üleminekutoetus 0,00655 €;
  • veise üleminekutoetus 21,90 €.

Iga liiki toetus laekub taotleja kontole eraldi maksena. Makse sisu ja raha laekumise eeldatava aja kohta saab toetuse ootaja infot e-PRIAst. Andmed määratud toetuste kohta avaldatakse ka PRIA kodulehel toetuse leheküljel. Füüsilise isikuna toetuse taotlejatelt peab PRIA määratavalt summalt kinni tulumaksu.

Ammlehma kasvatamise üleminekutoetuse ja ute kasvatamise üleminekutoetuse ühikumäärad otsustab PRIA hiljemalt 10. juuniks. Üleminekutoetustega koos sai taotleda ka piimalehma kasvatamise otsetoetust, selle toetuse ühikumäära otsustab PRIA 1. detsembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles