Millist mõju avaldab eriolukord Eestis katuseehitusele ja sellega seotud äritegevusele?

Copy
Foto: Ruukki

Karantiini ajal tegeleme tavapäraste tööprotsessidega – kalkuleerime katuseid, toodame, müüme, tarnime ja paigaldame täpselt samamoodi nagu varem. Ainuke erinevus on, et meie Ruukki Expressi katusekeskustesse ei ole võimalik koha peale toodetega tutvuma tulla. Küll aga kogu meie meeskond ja partnerid töötavad distantsilt edasi. Pakume kontaktivabalt konsultatsiooni, aitame valida sobivaimat katust soovitud hinnaklassis ja arutame läbi erinevad katuse tellimisega seotud protsessid. Ruukki hoolitseb kõige muu toimimise eest. Toodame katusekattematerjali, mis on just sinu katuse dimensioonidele mõeldud, arvestame sinna juurde vajaminevad lisatarvikud ja toome kontaktivabalt selle sinu koduhoovi.

Väga suur osa meie katusematerjalide toodangust on valmistatud Ruukki tehases Pärnus. Koduturul toimetades hoiame palju aega kokku, kuna praeguses olukorras võtab riigipiiride ületamine märkimisväärse aja. Jälgime väga hoolikalt Vabariigi Valitsuse ja Terviseameti poolt antud juhendeid ning oleme kasutusse võtnud vajalikud meetmed turvalisuse tagamiseks nii oma töötajatele, partneritele kui ka klientidele. Siiani pole müügitegevuses muutusi toimunud, kuna käimasolevate katusetööde jaoks tarnime materjale tavapäraste tarneaegadega.

Millist nõu annaksid neile, kes kaaluvad katuse renoveerimist?

Kõige olulisem on esmalt anda hinnang katuse olukorrale. Tuleks otsustada, kas see vajab parandust või hoopiski väljavahetust. Kui on veel võimalik ja turvaline, tasub katust renoveerida ja parandada. Mingist hetkest ei ole aga see enam mõistlik, eriti kui vigastuste tase on selline, et aluskonstruktsioon on saanud kannatada. Kui puit või soojustusmaterjal saab märjaks või sellele tekivad vigastused, tuleks kindlasti mõelda katusevahetusele. Mida kiiremini katusevahetuse protsess ette võtta, seda väiksemad on lõppkokkuvõttes kulud. Soovitame siin kohal küsida spetsialisti abi ja nõu. Ruukki katusepaigalduse projektijuhid on oma valdkonna professionaalid.

Üks oluline valik katuse renoveerimisel on otsustada, millist katusekattematerjali kasutada. Viimasel ajal on väga palju hakatud väärtustama materjali taaskasutust. Teraskatusel on suur eelis tänu selle kestlikkusele ja jätkusuutlikkusele. Materjali eripära tõttu on seda võimalik 100% taaskasutada. Ühtlasi on meie kontsernil eesmärk 2045. aastaks toota täielikult fossiilkütuse vaba terast. Selle projekti raames on piloottehas juba valmimas ja on meeldiv näha, et liigume iga päevaga üha lähemale fossiilkütuse vaba terase tootmisele.

Millised tooted on praegu kõige ajakohasemad?

Ruukkil on väga lai valik erinevaid pinnakatteid ja tooteid. Pakume katuseprofiile, vihmaveesüsteeme, katuse turvatooteid, aluskatteid, ventilatsioonitorusid ja kõiki muid tarvikuid, mida ühe komplektse katuse ehitamiseks on tarvis. Kui katusevahetusega ei anna enam üldse oodata, näiteks ootamatu tormi korral, pakume Ruukki Finnera katuseprofiili. Tegemist on spetsiaalsete moodulitega, mida hoiustame erinevates müügipunktides üle Eesti. Katuseprofiil on varasemalt euroalustele valmis toodetud, mis loob nii transportimiseks kui ka ladustamiseks väga head tingimused. Seda on lihtne üksinda paigaldada ja kõik vajaminevad juhendid on koduleheküljel tasuta allalaaditavad. Peale selle näeb see ka väga kena välja.

Kasutades meie katuse visualiseerija tööriista, on võimalik arvuti tagant lahkumata kiiresti ja lihtsasti näha, kuidas erinevad värvitoonid ja katuseprofiilid omavahel sobivad. Valida saab nelja erineva majatüübi vahel ning muuhulgas on võimalik ka vihmaveesüsteemi, seina ja piirdeliistude värvitooni muuta. See on väga hea võimalus distantsilt katsetada erinevate stiilide omavahelist sobivust.

Veel aga sooviksime rõhku panna sellele, kuidas ära tunda Ruukki toodangut. Oleme saanud tagasisidet turul tegutsevatest inimestest, kes üritavad kliente vale toodanguga petta. Selleks, et kaitsta nii tarbijaid kui ka oma brändi, märgime juba tehases katuseprofiilid Original Ruukki Quality logoga. Seda tasub alati kontrollida pärast katusepaanide saabumist sinu koduhoovile. Täpsemalt saab sellest lugeda Ruukki veebist.

Foto: Ruukki

Kas messide ja teiste suuremate ürituste edasilükkamine või ärajäämine on takistanud uusimate innovatsioonide jagamist?

Tõepoolest on väga kahetsusväärne, et meil ei ole hetkel võimalust oma uusimaid tooteid füüsiliselt klientidele presenteerida. Üks suurimaid Ruukki toodete väljapanekuid on iga-aastasel ehitusmessil, mis oleks pidanud toimuma aprilli alguses. Küll aga üritame maksimaalselt kasutada erinevaid digitaalseid tööriistu, mis aitavad tavapärasel töörütmil jätkuda. Ka erinevad koolitused oleme ümber suunanud veebikeskkonda.

Nagu igal aastal on meil ka tänavu omajagu uusi innovaatilisi lahendusi turule pakkuda. Sellel kevadel lisandus meie tooteportfelli unikaalne katuseprofiil Classic M, mida kutsume ka puhaste joonte etaloniks. Tänu spetsiaalsele mikroprofileeringule on katusekate tugevam, jäigem ja siledam. Kui käsivaltsprofiilile omapärane materjali lokkimine meelt mööda ei ole ning soovitakse tagada hoone välisilmes võimalikult sirgeid ja siledaid jooni, on Classic M suurepärane lahendus. Ühtlasi sobib see kasutamiseks ka fassaadidel, mis on tänapäeval väga trendikas.

Foto: Ruukki

Ruukki üheks oluliseks väärtuseks on ka ohutus. Oleme sellele juba pikki aastaid väga suurt rõhku pannud. Seetõttu pakume alates sellest kevadest kõikidele eramaja omanikele uut SafeGrip redelit, mille pulgapinnad on mehaaniliselt karestatud. See elimineerib libisemise riski ja vähendab ohtlike olukordade tekkimist, tekitades parema hõõrde jalatsi talla ja redelipulga vahel. Tegemist on turul ainulaadse tootega, mis on meie Soome kolleegide poolt välja töötatud.

Kuidas toimub hetkel suhtlus klientidega ja milliseid meetmeid olete lisaks kasutusele võtnud?

Praegu suhtleme peamiselt mobiiltelefoni ja e-kirjade teel. Meie jaoks on oluline, et Ruukki tooted oleksid hea kättesaadavusega üle kogu Eesti ja seetõttu oleme esindatud igas maakonnas. Täpsemad kontaktid endale lähima müügipunkti kohta on võimalik leida meie koduleheküljelt või helistades tasuta lühinumbrile 1914.

Copy
Tagasi üles