Koroonaviirus nurjas kevadpealinna tähtsündmuse

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

15.-17. maini toimuva pidanud Türi lillelaat jääb sel aastal riigis kehtiva eriolukorra tõttu ära. Kuigi on pakutud välja ka idee korraldada virtuaalne laat, ei pea korraldajad seda müüjatele ja ostjatele heaks lahenduseks. Olukorra rahunedes kaalutakse Türil aga taimemüügipäevade korraldamist.

Türi Aianduse ja Mesinduse Seltsi juhatuse esimehe Pille Marrandi sõnul tehti raske otsus eelmise nädalal ja nüüd suheldakse kauplejatega.

Nii laada Facebooki lehel kui ka seltsi poole tehtud pakkumistes on ette pandud, et müümine-ostmine võiks toimuda internetigruppides või toimuda võiks koguni Türi lillelaada nime all virtuaalne laat.

Marrandi sõnul on käsitöö- ja toidumüüjad juba enamasti leidnud kanali, kus oma toodangut müüa, taimi osta soovivad inimesed tahaks neid aga kindlasti enne näha, samuti tähendaks internetikeskkonnas kauplemine müüjatele lisakulu.

“Inimesed on leidlikud ja see müük tegelikult juba e-poodides või puukoolides toimib,” põhjendas ta, miks korraldajad sellist lahendust ei kaalunud.

Kui olukord muutub rahulikumaks, siis plaanitakse Türil aga taimemüügipäevade korraldamist.

Samuti on kõigil põhjust oma sammud Türile seada 12. septembril, kui toimub koostöös vallaga korraldatav Türi sügislaat ja õunafestival.

Järgmine Türi lillelaat toimub 21.-23. maini 2021. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles