Kontrolli: inimesed on MTA-lt ekslikke maamaksuteateid saanud

BNS
Copy
Kuna mitmed inimesed on saanud MTA-lt infosüsteemide vahelise tõrke tõttu eksitava maamaksuteate, kus ei arvestata maksusoodustust kodualuselt maalt, tasub oma teatis üle vaadata. Foto on illustratiivne.
Kuna mitmed inimesed on saanud MTA-lt infosüsteemide vahelise tõrke tõttu eksitava maamaksuteate, kus ei arvestata maksusoodustust kodualuselt maalt, tasub oma teatis üle vaadata. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mitmed inimesed on saanud maksu- ja tolliametilt (MTA) infosüsteemide vahelise tõrke tõttu eksitava maamaksuteate, kus ei arvestata maksusoodustust kodualuselt maalt. 

Rahvastikuregistri aadresside uuendamise x-tee lahenduse ja maa-ameti maamaksu infosüsteemi vahel on tõrge, mistõttu ei jõudnud kõik andmed maksu- ja tolliametini veatult, teatas amet. Tõrke tõttu ei ole mõnel juhul arvestatud maksusoodustust kodualuselt maalt. 

Amet palub valede andmetega maamaksuteate korral või tavapärasest suurema summaga teate puhul pöörduda kohaliku omavalitsuse poole, mis teeb parandused ja esitab seejärel ametile õiged andmed. Seejärel tühistab MTA eelneva maksunõude ja saadab uue korrektse maksuteate.

MTA alustas maamaksuteadete väljastamist esmaspäevast. Kokku saadetakse e-kirja, telefoni lühisõnumi või postiga välja üle 389 000 teate 324 000 inimesele summas 59,7 miljonit eurot.

Maamaksuteated jõuavad inimesteni hiljemalt 15. veebruariks ja teadet saab igaüks vaadata e-maksuameti keskkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles