Oma toodete turundamiseks saab taotleda toetust

maaelu.postimees.ee
Copy
Toetatavad tegevused peavad rõhutama eelkõige Euroopa Liidu toodete olulisi omadusi ja eeliseid, eriti toidu kvaliteeti, ohutust, erilisi tootmismeetodeid, toiteväärtust ja tervislikkust, märgistust, loomade heaolu ja keskkonnasäästlikkust.
Toetatavad tegevused peavad rõhutama eelkõige Euroopa Liidu toodete olulisi omadusi ja eeliseid, eriti toidu kvaliteeti, ohutust, erilisi tootmismeetodeid, toiteväärtust ja tervislikkust, märgistust, loomade heaolu ja keskkonnasäästlikkust. Foto: BJÖRN LINDBERG/BILDHUSET

Kuni 15. aprillini oodatakse taotlusi Euroopa Liidu kaasrahastatud põllumajandussaaduste ja -toodete teavitus- ja müügiedendustoetuse saamiseks.

Toetuse eesmärk on parandada põllumajandussektori konkurentsivõimet ning kasvatada kindlaks määratud ELi põllumajandustoodete ja toiduainete turuosa, pidades seejuures silmas ka suurima kasvupotentsiaaliga kolmandate riikide turge.

Teavitus- ja müügiedendusmeetme raames on võimalik ellu viia turundustegevustest koosnevaid programme. Kaasrahastust saab taotleda kuni kolmeaastasele programmile, mille sisuks võivad olla teavitustegevused, suhtekorraldus-, müügiedendus- ja reklaamimeetmed, mis rõhutavad eelkõige Euroopa Liidu toodete olulisi omadusi ja eeliseid, eriti toidu kvaliteeti, ohutust, erilisi tootmismeetodeid, toiteväärtust ja tervislikkust, märgistust, loomade heaolu ja keskkonnasäästlikkust. Toetust saavad taotleda sektori esindusorganisatsioonid ja tunnustatud tootjaorganisatsioonid.

2020. aastal on Euroopa Liidu põllumajandussaaduste ja -toodete teavitus- ja müügiedendusmeetme eelarve ligi 201 miljonit eurot, millest taotlemiseks on avatud veidi üle 181 miljoni euro.  Sellest umbes 118 miljonit on planeeritud programmidele, mis on suunatud kolmandate riikide turgudele.

Kaasrahastust saab taotleda kuni kolmeaastasele programmile, mille sisuks võivad olla teavitustegevused, suhtekorraldus-, müügiedendus- ja reklaamimeetmed.

Taotlusi saab esitada elektrooniliselt Luksemburgis asuvale Tarbija-, Tervise-, Põllumajandus- ja Toiduküsimuste Rakendusametile (CHAFEA). Taotlusvoor on avatud 15. aprillini.

  • 20. veebruaril toimub Maaeluministeeriumi suures saalis infopäev, kus ELi põllumajandussaaduste ja -toodete teavitus- ja müügiedendusmeetme võimalusi tutvustab lähemalt  põllumajanduspoliitika osakonna ekspordi ja turuarenduse büroo nõunik Kerli Nõges.
  • Huvilistel palume registreeruda hiljemalt 10. veebruariks aadressil kerli.noges@agri.ee
  • Rohkem infot Maaeluministeeriumi kodulehelt.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles