Kas traktor võiks olla roosa? Muidugi!

Kuido Saarpuu
Copy
Indriko talu peretütre Pille Viiese meelest võiks elu värvilisem olla, miks mitte ka traktor.
Indriko talu peretütre Pille Viiese meelest võiks elu värvilisem olla, miks mitte ka traktor. Foto: Erakogu

Kui Pärnumaal teravilja kasvatava Indriko talu peretütar Pille Viies Valtra kalendrit uudistama sattus ja ühel pildil roosat traktorit nägi, oli otsus küps – nende talu masinapargi järgmine täiendus peab olema just roosat värvi.

Pille Viies rääkis, et Soome traktoritehase Valtra toodangut müüvast ASist Taure ostsid nad seda marki traktori ka 2015. aastal. Tavalise, punase. „Pärast tuli Valtral välja kalender, kus oli üks roosa traktor sees. Nägin pilti, rääkisin isaga ja leidsime, et oleksime võinud juba siis roosa traktori tellida, kuid ei teadnud, et see on võimalik. See, roosa traktori pildiga kuu jäi mulle vist terveks aastaks ette.”

Unistus täitus

„Uuest traktorist hakkasin mõtlema mullu suvel ja muud värvi kui roosat ei kaalunudki. See oli ainuke kindel asi, mis oli algusest peale paigas. Leidsin, et see saab olema minu traktor ja ehk keegi teine sellega siis ka ei sõida,” jutustas ta naerdes.

„Kuna sõidan traktoriga tihti nii, et laps on kaasas, oli tähtis kabiini avarus. Ka ses osas paistavad Valtra traktorid silma. Neil on juhiistme taga mõnus peidukoht (sellel Valtra traktoril ongi kabiinis kaks kohta, mõlemal ka turvavöö – toim). Ka juhiiste on väga mugav,” põhjendas Viies.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles