Metsa uuendamise toetust küsitakse üha agaramalt

maaelu.postimees.ee
Copy
Kuuseistik.
Kuuseistik. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Metsa uuendamise toetuse taotlemise viimase vooru andmed näitavad, et erametsaomanikud panustavad metsa uuendamisesse üha enam ning märkimisväärselt on kasvanud uuendatud metsamaa pindala.

Käesoleval sügisel taotles metsa uuendamise toetust 1247 metsaomanikku ning taotluste kogusumma oli enam kui 1,1 miljonit eurot.

Sarnaselt eelmisele sügisele oli vooru eelarve 500 000 eurot, mistõttu esialgseks rahastamismääraks kujunes 678 eurot.

Rahastamismäär näitab maksimumsummat, mida toetuseks on selles voorus võimalik saada – sellest allapoole jäävad taotlused rahuldatakse täies mahus, ületavad aga osaliselt.

Positiivsena saab välja tuua, et aastaga on oluliselt kasvanud uuendatud metsamaa pindala – aastatagusega võrreldes on seda tänavu 464 hektari võrra rohkem, kokku 1372 hektarit. Samas metsamaa pindala, millele küsiti toetust metsauuenduse hooldamiseks, on jäänud varasemaga sarnasesse suurusjärku, 2800 hektari piirimaile.

  • Metsa uuendamise toetust saab taotleda metsataimede soetamiseks ja istutamiseks, maapinna ettevalmistamiseks ning metsauuenduse hooldamiseks.
  • Järgmine taotluse esitamise võimalus on 2020. aastal ja tasub silmas pidada, et tulevast aastast on toetust võimalik küsida ainult läbi metsaühistu.
  • Loe toetusest lähemalt SIIT.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles