Pealinnapere hakkas mahetalunikeks

Tiit Efert
Copy
Palu mahetalu perenaisel Mariin Manglusel tulevad teadmised kogemuse kaudu. Näiteks ei hakanud tänavu maisile külge kahjurid, ent selle leidsid üles pererahvale märkamatuks jäänud loomad, kes paljud tõlvikud teradest tühjaks sõid.
Palu mahetalu perenaisel Mariin Manglusel tulevad teadmised kogemuse kaudu. Näiteks ei hakanud tänavu maisile külge kahjurid, ent selle leidsid üles pererahvale märkamatuks jäänud loomad, kes paljud tõlvikud teradest tühjaks sõid. Foto: Tiit Efert

Noor linnapere tegi poolteist aastat tagasi elus suure muutuse ja kolis Viljandimaale Palu mahetallu. Eeskätt laste huvides maalekolimist ei ole hetkekski kahetsetud.

Veel eelmise aasta alguses elas tervislikke eluviise propageeriv ja toortoitudest retseptiraamatu koostanud Mariin Manglus koos elukaaslase Raido ja kahe lapsega Stroomi ranna lähedal korteris. Ka linnas elades tundis perekond huvi ökotoodete vastu. Nii seadiski perepea Raido end ökokogukondade uudiskirja saajate nimekirja. Sinna laekus läinud aasta veebruaris kuulutus, kus pealinlase jaoks kaugel ja tundmatul Viljandimaal otsiti mahetalu pidajat.

Kuulutuse peale saatis Raido Mariinile 2018. aastal pärast vabariigi aastapäeva e-kirja, mille pealkiri oli „Lähme maale elama”. Mariin vastas kohe, et see oleks väga äge. „Elu oli paigas, tütar käis Tallinnas lasteaias,” meenutas Mariin.

Raido vastas kuulutusele. Palu mahetalu omanik on Soomes elav Mikko Rahtola, kes oli seal ise elanud. Nüüd soovis ta, et keegi talu eest hoolitseks ja talumaadel mahepõllumajandust viljeleks. Ise ei plaaninud ta talusse tagasi kolida.

Mariin ja Raido võtsid jalge alla teekonna Võrtsjärve läänekaldal asuvasse Mõnnaste külla ja olid valmis kõikvõimalikeks üllatusteks. Märtsiilm oli kõle ja lumi maas. Palu taluhooned näisid ajahambast puretud. Kõigest hoolimata tekkis Mariinil ja Raidol hea tunne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles