Eesti parim noortalunik: põllumees pole põline rikas

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Herefordi tõugu lihaveiseid kasvatav Eesti parim noortalunik Mehis Visnapuu ütleb, et Karula kant on tema jaoks parim, kus elada ja põllumajandusega tegeleda. 
Herefordi tõugu lihaveiseid kasvatav Eesti parim noortalunik Mehis Visnapuu ütleb, et Karula kant on tema jaoks parim, kus elada ja põllumajandusega tegeleda. Foto: Maarius Suviste

Tänavu Eesti parimaks noortalunikuks kuulutatud Mooratsi talu peremees Mehis Visnapuu peab end uhkusega maameheks. Ta alustas loomapidamisega enne kooli, pidas vaheaegadel pulle ning nüüd kasvatab lihaveiseid ja maheteravilja.

«Linnakära ei ole mulle kunagi meeldinud,» ütleb ta, kui Valga vallas Lüllemäel tema talu maadel lihaveiseid vaatame. «Aeg-ajalt käin linnas sõpradel külas. Sellest piisab, kui paar korda aastas linnas end tuulutada. Ma lihtsalt väsin seal ära. Sõbrad ütlevad ka, et linnas ma närtsin.»

24/7/365 graafikuga maatöö teda aga nii hullult ei väsita. «Selle kompenseerivad siinsed künkad,» näitab ta käega üle kauni maastiku, taamal tema herefordi tõugu lihaveised. «Kogu aeg ei ole raske töö. Vahel jään künka otsas seisma, astun korraks traktorist välja ning mõtlen ja vaatan, mis siin mu ümber on. Siinne koht on parim, kus olla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles