Bussijuht pahandab: kui tulla Poolast Eestisse, tuleb masendus peale (16)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Ühe murekohana tõi bussijuht välja Valga kitsad ristmikud. Foto on illustratiivne.
Ühe murekohana tõi bussijuht välja Valga kitsad ristmikud. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Rahvusvaheliste reiside bussijuht Heikki Võõras pole rahul sellega, kuhu suundub meie tänavate ja teede ehitus. Näidetena tõi ta välja nii vähesed teeäärsed parklad, häirivad šikaanid kui ka kitsad ristmikud.

«Vanasti kui sõitsime Eestist näiteks Poola, vandusime Poola teid ja liiklust. Aga nüüd on asi vastupidi. Kui tulla Poolast Eestisse, tuleb masendus, kui kaugele on Poola jõudnud oma eluviiside ja tee-ehitusega,» ütles Valgas elav Heikki Võõras, kes aastakümneid juhtinud nii veoautosid kui busse Euroopas ja Venemaal.

«Mis absoluutselt pole kellelegi korda läinud, on teeäärsed parklad, kus oleks elementaarne asi – WC. Poolas aga on läbi mõeldud projektid,» tõi Võõras välja esimese murekoha. Seal on tema sõnul sellised parklad kindlate vahemaade järel. Sellele juhib ta tähelepanu just reisijatele mõeldes. «Praegu propageeritakse, et bussi WC toimiks. See aga on ebahügieeniline, liikuvas bussis ei saa see olla inimlik. See on ka väga eluohtlik. Muidu ju nõutakse turvavöösid,» lisas ta.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles