Hooaja parima tulemuse saavutanud Räikkönen: olen natuke pettunud

Postimees Sport
Copy
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: Hasan Bratic/SIPA/Hasan Bratic/SIPA

Soome vormel 1 sõitja Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) saavutas pühapäeval dramaatilisel Brasiilia etapil hooaja parima koha, kuid ei jäänud sooritusega sajaprotsendiliselt rahule.

Räikkönen ületas finišijoone viiendana, kuid kerkis pärast Lewis Hamiltonile (Mercedes) määratud viiesekundilist ajatrahvi neljandaks. Dramaatilisel etapil katkestasid nii Sebastian Vettel (Ferrari), Charles Leclerc (Ferrari) kui ka Valtteri Bottas (Mercedes). Hamiltoniga kokku põrganud Alexander Albon (Red Bull) ei mahtunud esikümnesse.

«Kuigi viimastel ringidel juhtus palju asju, siis olen natuke pettunud,» lausus soomlane võistlusjärgses intervjuus. «Ma arvan, et meil oli kiirus olemas, aga viimase rehvikomplektiga oli mul natuke liiga palju alajuhitavust, eriti siis, kui jälitasin McLarenit. Ma ei saanud kordusstardis möödasõitu teha, uks pandi kaks korda kinni, aga vähemalt saime kahe autoga punkte ja nädalavahetus oli positiivne,» lisas Räikkönen.

Räikkönen ei olnud punkte saanud suisa seitse etappi järjest, kuid Brasiilias saavutatud neljas koht tähistab tema hooaja parimat tulemust. Räikköneni järel sai viienda koha tema meeskonnakaaslane Antonio Giovinazzi. Tegu on itaallase karjääri parima tulemusega kuninglikus vormelisarjas. 

«See oli suurepärane. See oli parim moodus, kuidas tähistada järgmise hooaja lepingut,» sõnas Giovinazzi, kes sõlmis hiljuti Alfa Romeoga uue lepingu. «Ma olen võistlusega väga rahul. Olen õnnelik stardi ja kordusstardi üle. See on väga hea tulemus,» lisas itaallane.

Alfa Romeo asub üks etapp enne hooaja kulminatsiooni meeskondlikus arvestuses 57 punktiga kaheksandal kohal. Seitsmendal positsioonil olev Racing Point on kogunud kümme silma rohkem. Hooaeg lõppeb järgmisel nädalavahetusel Abu Dhabis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles