HKScan hakkab tootma taimseid alternatiive lihale (8)

BNS
Copy
HKScan kontserni kuuluv Rakvere Lihakombinaat.
HKScan kontserni kuuluv Rakvere Lihakombinaat. Foto: Meelis Meilbaum

Soome lihatööstuskontsern HKScan allkirjastas koostööleppe Hesburgeriga samasse gruppi kuuluva Hes-Pro Oy-ga taimsete valgutoodete tootmiseks, HKScan toob esimesed taimetoidud turule 2020. aasta esimeses pooles.

Tarbijate ostuharjumuse muutusega on suurenenud nõudlus taimsete toodete järele ning mõlemad ettevõtted soovivad selles kasvus osaleda. HKScan toob esimesed taimetoidud söögikohtadesse 2020. aasta esimeses pooles ning veidi hiljem sisenetakse ka jaeturule, teatas firma börsile.

«Koostöö Hesburger gruppi kuuluva Hes-Proga on HKScani jaoks loomulik samm osana grupi uuest strateegiast ning toetab ettevõtte eesmärki kasvada mitmekülgsemaks toidutootjaks ning laieneda uutesse tootekategooriatesse,» ütles HKScani tegevjuht Tero Hemmilä.

Uued taimsed valgutooted tuuakse esimesena turule Soomes, kuid HKScan plaanib tooteid hakata müüma ka oma Läänemere piirkonna teistel turgudel. Ettevõte toob uued taimsed tooted turule oma kaubamärkide all.

«Me märkasime suurenevat nõudlust taimsete toodete järele mitu aastat tagasi ning hakkasime arendama oma enda taimsel valgul põhinevaid tooteid,» ütles Hes-Pro juhatuse esimees Heikki Salmela.

Salmela sõnul on Hes-Pro otsinud sobivat partnerit taimsete alternatiivide turule toomiseks, kes oleks valdkonnas kogenud ning mitmetel turgudel esindatud.

HKScan kiitis novembri alguses heaks grupi uue strateegia, mille kohaselt plaanib ettevõte areneda mitmekülgsemaks toidutootjaks ning läheb edaspidi üle ka riigipõhisele opereerimismudelile. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles