Tänaku firma kasum teeb silmad ette paljudele ärimeestele (5)

PM Majandus
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Enric Fontcuberta/EPA

Värske autoralli maailmameistri Ott Tänaku firma näitas möödunud aastal plahvatuslikku kasvu.

Kui seitse aastat tagasi asutatud OT Service OÜ teenis tavaliselt kuni veerand miljonit eurot müügitulu aastas, siis mullused tulemused tegi järsu pöörde üles: käive kerkis üle 2 miljoni euro.

Ott ja tema abikaasa Janika Tänak, kes osaühingus samuti juhatuse liige, on suutnud firmat majandada väikeste kuludega, mis tähendab, et näppude vahele jäi enam kui 1,4 miljonit eurot. Nii kõrge puhaskasumimarginaal on kadestamisväärne.

Firma käibest lõviosa ehk üle 90 protsendi tuli reklaami vahendamisest meedias. Väiksem osa tulust saadi fänninänni ning mootoriosade ja lisaseadmete müügi pealt.

Äriregistri andmetel töötab firmas keskmiselt kolm inimest. Ott ja Janika maksid endale juhatuse liikmetena tasusid 3000 eurot aastas. Kuna dividendi ei võetud, on firma arvel eelmise aasta seisuga juba poolteist miljonit eurot vaba raha.

OT Service’il on 30 protsendiline osalus ka ettevõttes Triple M OÜ, mis tegeleb samuti reklaami vahendamisega ja näitab viisakaid tulemusi. Lisaks Tänakule on omanikeringis teiste hulgas veel Markko Märtin.

OT Service OÜ asutasid Ott ja tema isa Ivar Tänak 2012. aasta lõpus. Firma kuulub 100 protsendiliselt Ott Tänakule. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles